Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2014 - Anul XIX, nr. 283 (5792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme financiare

Furnizarea căldurii şi apei calde în Suceava, condiţionată de plata a minim două milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a beneficia în continuare de căldură şi apă caldă, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare trebuie să scoată din buzunare minim două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), să achite factura la căldură a lunii noiembrie.

„Factura lunii noiembrie este de 20 de miliarde lei vechi. Dacă vrem să avem căldură şi apă caldă mai departe, populaţia trebuie să plătească măcar factura curentă.

Dacă se încasează măcar aceşti bani, cu sumele care vin de la primărie şi cu cele care mai vin din ajutoarele de încălzire a locuinţelor, ar fi cât de cât o finanţare care să permită funcţionarea sistemului de termoficare”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că Primăria Suceava va mai plăti săptămâna aceasta zece miliarde de lei vechi la Termica, urmând ca măcar o parte din această sumă şi din cea încasată de la populaţie să ajungă la producătorul de energie termică, Bioenergy, care se confruntă cu o acută lipsă de combustibil, din cauza neîncasării facturilor restante.

O altă sursă de venituri pentru societatea de termoficare urmează să fie ajutoarele de încălzire a locuinţelor.

„Am semnat dispoziţia de acordare a ajutoarelor de încălzire, în total, pentru cei abonaţi la Termica, ar veni o subvenţie de 12 miliarde de lei vechi pentru acest sezon rece. Practic, în această lună ar trebui să încasăm vreo 2,6 miliarde lei vechi subvenţie dată de Guvern pentru persoanele cu venituri mici”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Pentru a impulsiona încasarea sumelor necesare funcţionării sistemului de termoficare, edilul sucevean a convocat deja o şedinţă cu asociaţiile de proprietari pentru marţi, 9 decembrie, când urmează să fie analizată situaţia încasărilor la nivelul întregului municipiu.

În luna octombrie, încasările de la asociaţii au fost mult sub suma solicitată de furnizorul de energie termică, cam o treime din cât le era necesar pentru a reface stocurile de masă lemnoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii şi apei calde în Suceava, condiţionată de plata a minim două milioane de lei.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Furnizarea căldurii şi apei calde în Suceava, condiţionată de plata a minim două milioane de lei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PIERDERI trimis de
( 4 dec 2014, 13:07:46
MAI PUNETI DOMLE' NISTE PIERDERI LA CEI CARE PLATESC SI REZOLVATI SITUATIA. CA SI ASA APAR TOT TIMPU PE TABEL CHIAR DACA NU EXISTA PRACTIC.

Or fi de la cei care nu declara luna prezenta apopetrele........ dar daca luna viitoare declara corect diferenta de bani UNDE SE DUCE?

LUNA 1 CONSUM + PIERDERI (abonati care nu declara) = FACTURA TERMICA
LUNA 2 CONSUM + PLATA IN PLUS (LUNA FIIND FARA PIERDERI DAR CU INDEXURI DECLARATE CORECT) = FACTURA TERMICA + BANI IN PLUS ....... unde s banii in PLUS?

Bani in plus * N scari cu "pierderi" = N BANI IN PLUS? UNDE MERG ACESTI BANI ????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei