Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2014 - Anul XIX, nr. 283 (5792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Aproape 500 de suceveni au pledat ieri pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 500 de suceveni au pledat ieri pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi.

Tineri, elevi, persoane cu dizabilităţi, dar şi părinţi care au copii cu nevoi speciale, personal specializat care lucrează cu aceste persoane, cu toţii au dorit să marcheze Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, 3 decembrie, printr-un marş numit „Pledoarie pentru demnitate”.

Participanţii prezenţi la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, organizat pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ, au înţeles care este scopul acestui demers, acela de a milita pentru promovarea şi respectarea drepturilor persoanelor cu handicap. „Marşul demnităţii” a fost organizat de Asociaţia Blijdorp România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava.

După cum ne-a spus Ivan Ionel, preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Marşul “Pledoarie pentru demnitate” se organizează la Suceava din anul 2004, cu doi ani de întrerupere, şi reprezintă un marş al demnităţii tuturor celor care îşi doresc să se integreze în societate şi care vor să fie văzuţi, susţinuţi, acceptaţi cu aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice cetăţean. „Acțiunea își propune să marcheze această zi la nivelul comunității locale, pentru normalizarea vieții persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora, pentru integrare socială. Din păcate, foarte mulţi beneficiari de la Complexul Blijdorp nu au putut participa la marş din cauza vremii, a temperaturilor scăzute, dar avem mulţi elevi din şcolile partenere, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi fundaţii care au venit la acţiunea noastră şi cărora le mulţumim pentru că ne sunt an de an alături”, a completat Ivan Ionel.

 

„Persoanele cu dizabilităţi trăiesc printre noi, sunt ca şi noi şi trebuie să le acceptăm şi să le respectăm”

Am întâlnit-o la marşul demnităţii şi pe Manuela Pohoaţă, şef serviciu – Servicii sociale pentru adultul cu handicap Blijdorp România – O Nouă Viaţă, din cadrul Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie de la Suceava, care ne-a spus că „toţi cei care au ales să participe la marş au făcut-o cu sufletul, pentru că persoanele cu dizabilităţi trăiesc printre noi, sunt ca şi noi şi trebuie să le acceptăm şi să le respectăm. Obiectivul acestui marş este de a atrage atenţia celor din jur că şi ele, persoanele cu nevoi speciale, au sentimente, au emoţii, de aceea luptăm pentru respectul care li se cuvine”.

Beatrice Anichitei, împreună cu alţi opt voluntari, a venit la marş din partea Fundaţiei Filantropice FARA, mesajul lor fiind: „Suntem bucuroşi să fim şi anul acesta alături de Asociaţia Blijdorp România la <marşul demnităţii> şi ne bucurăm că au venit foarte mulţi voluntari. Noi credem că fiecare om are dreptul la o viaţă normală, deci şi persoanele cu nevoi speciale”.

Purtând în mâini un steag tricolor, la marş l-am întâlnit şi pe Eduard Olariu, cursant la o şcoală postliceală din Suceava, care a venit împreună cu alţi tineri la manifestare, reprezentând Biserica „Sf. Andrei” din Suceava. „Vrem să fim alături de copiii cu dizabilităţi din Suceava, pentru că eu consider că ei sunt o parte a societăţii noastre şi trebuie ca societatea suceveană să îşi dea seama că în acest oraş sunt astfel de copii şi este nevoie să facem vizibilă această mişcare, acest marş”, ne-a spus tânărul sucevean.

La marşul de ieri au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Blijdorp România, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, ai Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, ai Fundaţiei Filantropice FARA - România, ai Colegiului Naţional „Petru Rareş”, ai Asociaţiei Sf. Ioan cel Nou de la Suceava – Centrul medico-social de îngrijire la domiciliu, ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, dar şi simpli trecători, care s-au alăturat, din solidaritate, participanţilor la marş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de suceveni au pledat ieri pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 2175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aproape 500 de suceveni au pledat ieri pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei