Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tentativă de evadare

Reținut pentru furt, un suspect a încercat să fugă din sediul poliției, spărgând două geamuri termopan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urmă cu trei ani a fugit din spitalul în care a fost internat de poliţişti, după o urmărire de aproape cinci kilometri prin nămeţi.

Acum două zile, a încercat să dispară din nou din faţa poliţiştilor.

De data aceasta, chiar din sediul Poliţiei municipiului Suceava, însă tentativa s-a soldat cu geamuri sparte şi mai multe plăgi tăiate. 

 

De ce l-au reţinut poliţiştii 

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, cercetat în numeroase dosare penale, a încercat să evadeze din sediul Poliţiei municipiului Suceava, imediat după ce a aflat că a fost reţinut pentru 24 de ore pentru un furt comis dintr-un magazin din localitate.

Tentativa de evadare a eșuat, suspectul rănindu-se în două geamuri termopan din sediul poliţiei.

Toată povestea s-a petrecut luni, în jurul orei 18.00.

Surse judiciare ne-au mărturisit că tânărul cu pricina, Ilie Emanuel Miron, care locuieşte fără forme legale în comuna Burla, se afla într-o încăpere din sediul poliţiei de pe strada Universităţii, fiind acuzat că în noaptea de 8/9 august a.c. a spart un magazin din municipiul Suceava, din care a furat băuturi alcoolice în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Tânărul era un client mai vechi al poliţiştilor, în special al judiciariştilor de la Rădăuţi, zonă în care Ilie Emanuel Miron şi fratele acestuia, Remus Miron, în vârstă de 22 de ani, au fost cercetaţi pentru aproximativ 20 de fapte de furt şi distrugere.

 

Cum a încercat să evadeze şi să scape de cătuşe

Luni după-amiază, după ce a fost audiat ca suspect, lui Ilie Emanuel Miron i s-a adus la cunoştinţă faptul că s-a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele său. În acele momente, explică purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, „în timp ce se îndeplineau formalitățile pentru reținerea suspectului, în prezenţa apărătorului din oficiu, acesta a devenit incoerent şi recalcitrant, fiind necesară imobilizarea sa şi ulterior transportarea la unitate medicală”.

Ce a omis să spună purtătorul de cuvânt al poliţiei am aflat noi.

Când a aflat că va ajunge într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ilie Emanuel Miron a profitat de un moment de neatenţie al poliţiştilor care îl păzeau, a ieşit din camera în care se afla şi a luat-o la fugă pe holul de la parterul clădirii.

Din nefericire pentru el, în loc să o ia spre ieşirea din sediul poliţiei, a fugit în partea cealaltă, unde există într-adevăr o ieşire secundară, dar care nu este folosită, uşile cu geamuri termopan fiind închise. În dorinţa de a scăpa de cătuşele ce i-au fost pregătite, tânărul s-a izbit în acele uşi termopan, spărgând geamurile şi rănindu-se.

Nu a apucat să iasă din sediul poliţiei, fiind prins imediat de poliţişti şi imobilizat. Chiar şi aşa, povestesc surse judiciare, suspectul a început să dea cu capul de o masă, la faţa locului fiind solicitat un echipaj de ambulanţă, care i-a oferit îngrijiri medicale tânărului.

După o noapte petrecută în arestul poliției, ieri după-amiază, Ilie Emanuel Miron a fost dus la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au decis arestarea preventivă a acestuia.

 

„Am fost agresat de poliţai şi m-am izbit în geam”

Ilie Emanuel Miron a fost dus la sediul Judecătoriei ieri după-amiază, în jurul orei 17.00. De data aceasta era flancat de cagulişti de la Acţiuni Speciale, poliţiştii asigurându-se astfel că suspectul lor nu mai fuge nicăieri.

Bandajat în zona gâtului şi încătuşat cu mâinile la spate, tânărul părea destul de relaxat. „Nu a încercat nimeni să evadeze. Am fost agresat de poliţai şi m-am izbit în geam. (Reporter: Ai fost agresat de poliţişti?) Da, ca să iau mai multe fapte pe mine. Din greşeală, m-am izbit în geam. Şi am încercat să mă automutilez, ca să nu mai dea în mine. Mi-o dat cu spray paralizant”, a apucat tânărul să declare înainte de a fi băgat în clădirea Palatului de Justiţie.

A ieşit după câteva zeci de minute, tot sub escorta mascaţilor, care l-au dus direct în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, judecătorii hotărând să-l trimită după gratii pentru următoarele 30 de zile. 

 

Poliţiştii l-au internat în spital. Atunci a reușit să fugă de oamenii legii

La începutul primăverii lui 2011, Ilie Emanuel Miron apărea pe prima pagină a Monitorului. Atunci, tânărul era bănuit că alături de fratele său a comis peste 20 de infracţiuni de furt şi distrugere. Au spart case şi firme din Rădăuţi, Burla, Voitinel şi Milişăuţi, furând tot ce au găsit, alimente, ţigări, cartele telefonice, telefoane sau cosmetice. Valoarea prejudiciului: în jur de 85.500 de lei.

Dintr-un magazin din Rădăuţi, de exemplu, susţineau poliţiştii la vremea respectivă, fraţii Miron au plecat cu 40 de telefoane mobile şi accesorii ale acestora.

Pe 10 martie 2011, Ilie Emanuel Miron a fost prins în timp ce ieşea dintr-o casă din Volovăţ cu mai multe bunuri furate. A fost urmărit prin nămeţi, în jur de cinci kilometri, şi depistat în apropiere de municipiul Rădăuţi, în lunca râului Suceava, într-o colibă de lângă poligonul „Vadul Vlădichii”. Tânărul se afla în şoc hipotermic, după ce renunţase la haine în timpul urmăririi, astfel că a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a rămas internat. Cum poliţiştii nu îi documentaseră încă întreaga activitate infracţională, el a fost cercetat şi atunci în stare de libertate. A profitat de acest regim lejer şi, pentru a nu mai da ochii cu poliţiştii, a fugit din spital.

S-au făcut patrule suplimentare, pânde, iar după trei săptămâni, Ilie Emanuel Miron a fost prins, tot după o urmărire, în timp ce se ascundea în podul WC-ului din Gara Rădăuţi.

La vremea respectivă, fiind minor (avea 17 ani), a fost arestat pentru 19 zile, în timp ce fratele său a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reținut pentru furt, un suspect a încercat să fugă din sediul poliției, spărgând două geamuri termopan.
 Vizualizări articol: 6129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Reținut pentru furt, un suspect a încercat să fugă din sediul poliției, spărgând două geamuri termopan3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Milostenie trimis de
(15 oct 2014, 21:49:15
Hotia nu se vindeca decat cu praf de pusca...indiferent in ce anume se afla acesta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei