Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanţă

Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă o lună în arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Nelu Fediuc va sta după gratii încă o lună. Cel puţin aşa a decis magistratul de la Tribunalul Suceava care a preluat cel de-al doilea dosar care priveşte infracţiunile de corupţie pentru care a fost trimis în judecată fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava, iar dacă va fi respinsă Nelu Fediuc va intra în a patra lună de arest preventiv.

El a fost arestat pe 19 iulie, la scurt timp după ce fusese trimis în judecată în stare de libertate într-un alt dosar, în care mai sunt inculpaţi alţi 13 poliţişti de frontieră, 16 lucrători vamali, dar şi preotul din Cândeşti - Botoşani, Dumitru Horga.

În cel de-al doilea dosar, Nelu Fediuc este acuzat de comiterea a nouă infracţiuni, câte patru fapte de luare de mită şi influenţare a declaraţiilor şi o infracţiune de tentativă de abuz în serviciu.

Şi asta nu este totul, pentru că procurorii DNA Suceava au dispus disjungerea cercetărilor pentru alte 22 de infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi  constituire de grup infracţional organizat.

 

Bani şi sex pentru a favoriza traficul de ţigări

Timp de jumătate de an, una dintre protejatele comisarului-şef Nelu Fediuc a fost o femeie din Republica Moldova, despre care Monitorul de Suceava a scris în exclusivitate în august 2008.

Pentru a-i permite moldovencei să tranziteze frontiera din Ucraina spre România, prin PTF Siret, Fediuc i-a cerut câte 200 de dolari lunar. Afacerea a mers ca pe roate în acest interval, iar în afara banilor, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a obţinut şi favoruri sexuale. Înţelegerea a „crăpat” în iunie 2008, iar câteva săptămâni mai târziu femeia a depus o plângere la DNA Suceava în care povestea cu lux de amănunte tot ce s-a petrecut.

Nelu Fediuc a reuşit să afle despre această sesizare, iar prin ameninţări şi metode de intimidare şi corupere a încercat s-o determine pe moldoveancă să-şi retragă plângerea. Pentru că nu a avut succes, în septembrie 2008 a căutat-o din nou pe fosta parteneră de sex şi afaceri şi i-a oferit 12.000 de euro pentru a dezminţi public acuzaţiile aduse împotriva lui.

Pentru că s-a simţit umilită în cele şase luni cât a colaborat cu Nelu Fediuc, femeia a refuzat să-şi retragă plângerea, care acum constituie baza actualului dosar.

Banii şi favorurile sexuale nu au fost singurele avantaje obţinute de Nelu Fediuc în perioada de graţie a anilor 2007-2009.

Astfel, în perioada septembrie 2007 – decembrie 2008, în cămara fostului şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au ajuns preparate şi carne de vânat achiziţionate de la un abator din judeţul Botoşani, dar şi alte produse, cum ar fi flori ornamentale în valoare de 200 lei, 300-400 kg de pește (somn și crap), cantităţi de motorină în recipiente de 20 litri, parfumuri, sticle de votcă şi whisky achiziţionate de la magazinul duty-free administrat de Liliana Brânduşa Fediuc, soţia lui Nelu Fediuc.

În afara acestor bunuri, Nelu Fediuc a încasat şi bani drept taxă de protecţie, sume care au variat între 100-200 de dolari pe lună.

După ce primul dosar care-l viza a fost trimis în instanţă, comisarul-şef Nelu Fediuc a încercat să-i determine pe o serie de martori să-şi schimbe declaraţiile, numai că această tentativă de a scăpa basma curată i-a adus un nou dosar penal şi mandatul de arestare sub puterea căruia se află şi astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă o lună în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 2218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul-şef Nelu Fediuc, încă o lună în arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cei 13 infractorasi,, trimis de
(15 oct 2014, 12:24:37
13 politisti de frontiera din acelas dosar continua sa lucreze,adica sa comita infractiuni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei