Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilităţi pentru studiu

Masă caldă, bursă şi transport pentru copii şi părinţi, ca să vină la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de aducere la şcoală a copiilor, a părinţilor şi a altor persoane care au părăsit timpuriu sistemul de învăţământ va începe efectiv în data de 3 noiembrie a.c., la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia şi la Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Vodă” Suceava (Şcoala Nr. 7).  Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Cristina Teodorovici, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre un proiect care se adresează unui număr de 300 de persoane - elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, părinţi/tutori ai acestora şi persoane care au părăsit timpuriu şcoala, cu scopul de a-şi finaliza studiile şi a se califica într-o meserie. În cadrul proiectului, participanţii vor primi la şcoală o masă caldă, burse sociale, iar celor din alte localităţi li se va asigura transportul gratuit de la domiciliu la cursuri.

 

În paralel, continuă „A doua şansă” pentru finalizarea studiilor

Proiectul poartă titlul ,,Incluziune şi coeziune socială prin metode alternative de educaţie”, este derulat de IŞJ Suceava în parteneriat cu IŞJ Prahova şi trei companii private şi este cofinanţat din Fondul Social European. Durata de implementare este până în octombrie 2015. Valoarea totală se ridică la 8.680.261,33 de lei. Conform inspectorului Teodorovici, „obiectivul general al proiectuluivizează prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin dezvoltarea unor facilităţi integrate care să ofere accesul la un sistem educaţional deschis şi incluziv”.

În paralel, continuă şi programul implementat de Ministerul Educaţiei, de completare şi finalizare a studiilor,„A doua şansă”.Celălalt adjunct al IŞJ, Cristina Scutaru, a declarat că în acest program sunt implicate şapte şcoli din judeţul Suceava. Anul trecut, la „A doua şansă” au fost înscrişi 167 de cursanţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masă caldă, bursă şi transport pentru copii şi părinţi, ca să vină la şcoală.
 Vizualizări articol: 2040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Masă caldă, bursă şi transport pentru copii şi părinţi, ca să vină la şcoală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei