Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Lucrările de reparaţii la drumul naţional Suceava-Maramureş se finalizează săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reparaţie a drumului naţional 18, care leagă Suceava de Maramureş, sunt aproape finalizate, directorul firmei care lucrează la plombarea şoselei dând asigurări că întreaga porţiune a DN 18 aflată pe raza judeţului nostru va fi finalizată săptămâna viitoare, cel mai probabil chiar la debutul acesteia. Chiar dacă e vorba doar de lucrări de plombare, cert este că DN 18 redevine cât de cât practicabil. DN 18 este de mulţi ani unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din România. Pe hârtie drumul se află de ani de zile într-un proces de modernizare capitală, însă lucrările au fost amânate an de an, până în 2014, când contractul cu firma care câştigase licitaţia, Shapir Structures, a fost reziliat.

În condiţiile rezilierii contractului, Compania de Drumuri Naţionale a apelat la varianta unor lucrări de plombare, cu firma SUCT Suceava, care are contract de întreţinere a drumurilor naţionale.

Lucrările au fost începute de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, mai întâi pe raza comunei Ciocăneşti, după care s-a trecut pe raza comunei Cârlibaba, ultima de la graniţa cu judeţul Maramureş. Echipele firmei SUCT Suceava mai au de plombat în jur de patru kilometri ai DN 18.

Directorul firmei SUCT Suceava, Dumitru Popescu, a declarat că ritmul de lucru a fost unul în general bun, vremea fiind destul de favorabilă pentru astfel de lucrări. Termenul iniţial de finalizare a lucrării era finele lunii octombrie, însă având în vedere cum s-a lucrat în ultimele zile, acesta a precizat că în mod normal pe 20 octombrie şantierul ar trebui închis.

În condiţiile în care şi porţiunea DN 18 din judeţul vecin este într-o stare bună, drumul fiind plombat până la Borşa, iar spre Baia Mare fiind reabilitat în totalitate, lucrările de pe raza judeţului Suceava vor face ca întreaga şosea să devină practicabilă.

 

Lunile de iarnă care urmează vor fi proba de foc pentru lucrările de plombare

Semnul de întrebare rămâne legat de cât vor rezista aceste lucrări de plombare, în condiţiile în care pe numeroase porţiuni ale DN 18 de la Ciocăneşti şi Cârlibaba muncitorii au avut de acoperit groapă lângă groapă. Examenul pentru aceste lucrări va fi chiar în lunile de iarnă care urmează.

Cât despre modernizarea capitală a DN 18 se ştie doar că în 2015 va fi organizată o nouă licitaţie pentru stabilirea firmei care va efectua lucrările. Licitaţia va viza modernizarea DN 18 de la Iacobeni şi până la Moisei, după Borşa. Modernizarea capitală nu va însemna numai turnarea de covor asfaltic nou, ci şi lucrări de amenajare a drumului, existând numeroase porţiuni cu risc, cu diferenţe de nivel mari, care trebuie protejate cu parapeţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de reparaţii la drumul naţional Suceava-Maramureş se finalizează săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 3230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Lucrările de reparaţii la drumul naţional Suceava-Maramureş se finalizează săptămâna viitoare3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinteres trimis de
(15 oct 2014, 14:01:36
Un drum pitoresc care, din păcate, a fost și este neglijat de toți îmbuibații aflați la conducerea județului. Tov. prim-secretar al județului, Cătălin -two tons- Nechifor nu-și poate deplasa trupșorul firav până la Cârlibaba să vadă și el în ce stare deplorabilă se află acest drum. M-am întors din concediu astă vară pe acolo și viteza maximă cu care am mers a fost de 40 km/h. Erau zone în care nu se puteau ocoli gropile.

Dar dl. prim-secretar participă numai la inaugurări unde se bea și se mănâncă. Ultima oară l-am văzut la deschiderea târgului "Produs în Bucovina" când abia își deplasa quintalele și fuma în fața scenei de la Mall, iar chiștocul l-a aruncat pe jos. Frumos exemplu de comportament public pentru o persoană publică.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei