Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2014 - Anul XIX, nr. 240 (5749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În plin scandal cu înregistrarea PLR

Încă trei consilieri locali din judeţ s-au înscris în partidul lui Tăriceanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Migraţia oficială a aleşilor locali de la un partid la altul se încheie mâine, astfel că cei care au decis să-şi schimbe culoarea politică sau să se declare independenţi se grăbesc să facă formalităţile. Dacă transferul la PSD, principalul partid aflat la guvernare, nu mai miră pe nimeni, părăsirea unui partid parlamentar în favoarea unei formaţiuni încă neînregistrate până la momentul la care „Ordonanţa Dragnea” îşi încetează acţiunea poate ridica semne de întrebare. Este cazul a trei consilieri locali din comuna suceveană Satu Mare: Gheorghe Boicu şi Gheorghe Duceac, care au părăsit PNL, şi Constantin Colibaba, care a renunţat la PDL pentru a se înscrie în partidul neînregistrat al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Constantin Colibaba şi-a înregistrat ieri, la Consiliul Local Satu Mare, noua apartenenţă politică. „M-a convins domnul Tăriceanu. Am fost să-l ascult când a fost în septembrie la Suceava şi m-a convins. Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru campania lui la prezidenţiale, pentru acest partid, în mod deschis şi asumat. Am anunţat oficial înscrierea în PLR astăzi (n.r. ieri), chiar dacă există riscul să-mi pierd mandatul de consilier local”, ne-a declarat Constantin Colibaba.

Întrebat de ce a părăsit PDL, partidul al cărui membru a fost din aprilie 2012, consilierul a afirmat că nu i-a plăcut poziţia acestei formaţiuni şi a liderilor săi judeţeni faţă de problemele cu care se confruntă aleşii locali din teritoriu şi subordonarea întregii activităţi politice alegerilor prezidenţiale.

 

„Am considerat că PDL nu are nevoie de mine şi am plecat la un partid la care pot fi util”

„Am avut o întâlnire în septembrie, a doua zi după arestarea domnului Olărean, la Rădăuţi, şi singurul lucru pe care l-am auzit de la domnii Flutur şi Băişanu a fost <Iohannis preşedinte>. Era campanie agricolă, începea anul şcolar, primarul Rădăuţiului tocmai fusese arestat... Mă gândeam că se începe cu altceva. Am considerat că PDL nu are nevoie de mine şi am plecat la un partid la care pot fi util. Pentru mine, acesta este PLR”, a mai spus consilierul Colibaba.

Ceilalţi doi consilieri din Satu Mare care au trecut de la PNL la PLR şi-au înregistrat noua apartenenţă politică vineri, 10 octombrie a.c.

Călin Popescu Tăriceanu a preluat, în primăvară, Partidul Naţional al Mediului, iar la începutul lunii august membrii acestuia au decis, prin congres, schimbarea numelui în PLR şi modificarea siglei, din ghindă în vultur.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au apreciat, însă, în ultima decadă a lunii septembrie, că modificarea siglei este interzisă cu şase luni înainte de organizarea alegerilor prezidenţiale, potrivit Legii 14/2003 a partidelor politice. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, iar Partidul Liberal Reformator (fost PNM) a făcut deja recurs la Curtea de Apel. Deocamdată nu există un punct de vedere unitar asupra a ceea ce se întâmplă cu aleşii locali care optează, pe durata acţiunii „Ordonanţei Dragnea”, pentru un partid (încă) neînregistrat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă trei consilieri locali din judeţ s-au înscris în partidul lui Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Încă trei consilieri locali din judeţ s-au înscris în partidul lui Tăriceanu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   James Bond 0,07 loveste cu metode specifice trimis de
(15 oct 2014, 11:17:51
Acum imi explic de unde i-a venit domnului spion ideea ordonantei traseistilor tradatori .Din experienta sa de ofiter acoperit SIE.Domnul Ponta a invatat sa manipuleze si sa foloseasca metode specifice pentru a-si executa misiunea trasata de ofiterul de legatura.Aici misiunea a fost clara.Trebuie sa castigi alegerile prezidentiale.Am inteles sa traiti a zis domnul Ponta.Si a dat ordonanta rusinii.Plus ca a alocat 2 miliarde de lei de la investitii si fonduri europene pentru primarii si consilierii tradatori pentru a indeplini misiunea.Si asa s-a format un sir lung de iubitori de ciolan care au sarit in barca puterii.Cred ca primari plus consilieri sunt de ordinul miilor.Dar ce-ar fi daca Curtea Constitutionala ar declara ordonanta ilegala?Toti acesti traseisti si-ar pierde functia.
2.   James Bond 0,07 -noua negrii mititei trimis de
(15 oct 2014, 11:24:44
A iesit asa cum preconizam.Din cei noua ministrii pentru care DNA a cerut urmarirea penala in dosarul Microsoft au ramas doar trei.Pentru cinci a semnat domnul Traian Basescu.Pentru Deputatul vreme camera deputatilor si-a dat acordul(ca a fost ministru PDL)..Dar pentru Abramburica si Miky Spaga Senatul a amanat-o la calendele grecesti.De ce?Pentru ca sunt in PSD si UNPR si pentru ca presedintele senatului E slugoiul Tariceanu cel pupatoriu de maini al lui Ponta.Deci pentru ministrii PSD e interzisa cercetarea penala.Cat despre Dan Nica el este europarlamentar……�
3.   James Bond 0,07 Fa Gabi,hai sa facem copii trimis de
(15 oct 2014, 11:27:46
1972 – Vine pe lume Gabriela Firea. Mai târziu, Firea avea să precizeze că, dacă nu s-ar fi născut, ar fi fost adoptată, deoarece părinții ei voiau neapărat să aibă copii.
1976 – Pentru că nu avea cu cine să se joace, Gabriela Firea adoptă un tovarăș de joacă de la orfelinat. Ea avea să explice acest gest prin faptul că nu ești un copil complet dacă nu ai un alt copil cu care să te joci. Iar cum Firea, la acea vârstă, nu putea avea copii, este nevoită să adopte unul.
1980 – Gabriela Firea îl face să plângă pe un coleg de clasă, după ce îi reproșează că nu are copii.
1987 – Gabriela Firea trăiește fiorii primei iubiri, dar e dezamăgită să afle că băiatul de care s-a îndrăgostit nu are copii.
1996 – La 20 de ani după Jocurile Olimpice de la Montreal, Firea lansează un atac fără precedent la adresa Nadiei Comăneci, despre care spune că nu merita acea notă de zece, deoarece pentru zece trebuie să naști și un copil în timpul exercițiului. În toate țările civilizate, gimnastele care se respectă aduc pe lume copii în timp ce evoluează la bârnă, sol sau paralele, deoarece asta arată cât de mobile sunt.
4.   James Bond 0,07 trimis de
(15 oct 2014, 11:37:49
Problema sta in felul urmator.Daca presedintele tarii a mintit spunand ca Victor Ponta e ofiter acoperit SIE,atunci inseamna ca a inebunit si trebuie dus la Balaceanca.Daca a spus adevarul atunci situatie e groasa tare.Cel mai bine ar fi pentru Ponta sa se retraga cu totul si sa nu mai auzim de el.In mod sigur nu o va face.Si atunci situatia se complica.Eu personal ma ingrozesc gandindu-ma ca am un prim ministru si un posibil presedinte spion.Am citit si am vazut toti despre spionaj si agenti secreti.Un spion toata viata ramane in misiune,nu exista pensie sau demisie.Un spion poate fi reactivat oricand,poate fi spion dublu,poate fi contraspion.Si ce mai stim e ca pentru un spion agentul de legatura e dumnezeu pe pamant.Deci ma voi intreba mereu daca deciziile politice,economice si de securitate ale domnului Ponta sunt decizii democratice si in interesul tarii sau sunt deciziile papusarilor din spate care trag sforile.Ma voi intreba mereu ce interese reprezinta domnul Ponta,ale cui?
5.   James Bond 0,07 trimis de
(15 oct 2014, 11:54:10
De asemenea sunt probleme deosebite si pe plan extern.Potrivit CV-ului lui Victor Ponta, postat pe site-ul Guvernului, actualul premier a urmat mai multe cursuri Şi stagii de pregătire în străinătate în perioada 1997 - 2001, când preşedintele Traian Băsescu îl acuză că a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe.
Astfel, acesta a calatorit in aceasta perioada in SUA, Italia, Grecia si Marea Britanie. Intr-un CV mai vechi apareau si Franta si Cehia. De notat ca primul ministru vorbeste engleza, franceza, italiana si spaniola.
Deci toate tarile mentionate mai sus trebuie sa analizeze ce a facut spionul la ei in tara,ce secrete de stat a sustrat si cu cine a colaborat.
6.   James Bond 0,07 trimis de
(15 oct 2014, 12:17:27
Cand am citit prima data scrisoarea interpelare adresata lui Victor Ponta in 2013 de domnul senator PSD de Satu Mare VALER MARIAN am zis ca domnul senator e nebun.Dar astazi cand domnul presedinte a spus ca domnul Ponta e spion,aceasta scrisoare trebuie studiata la modul serios.Ea prezinta o alta fateta a domnului prim ministru si a fost denumita de cunoscutul ziarist Ovidiu Ohanesian :"Adevărul (despre premierul Victor Ponta) care ne zbârlește părul".
7.   Temeri justificate trimis de
(15 oct 2014, 13:46:20
Încep să mă tem! Dl. Motocicleanu are deja 10 votanți: el însuși, cele 5 foste neveste + actuala și trei consilieri locali de la Răscrăcărații din Deal. Oare Minciunel Ponta nu se teme că pierde cursa pentru Cotroceni?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei