Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2014 - Anul XIX, nr. 237 (5746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caz complicat

Trei copii, mutaţi de la o casă la alta, într-un şir de procese interminabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Relaţia de concubinaj a doi tineri din Marginea şi Horodnic de Sus s-a „mutat” de mai bine de trei ani de zile pe holurile instanţelor de judecată, miza fiind una foarte tristă: cei trei copii ai celor doi. Procesele privind stabilirea paternităţii copiilor şi domiciliul la care trebuie să stea, alături de mamă sau de tată, şi-au consumat mai multe episoade şi nu au fost încă finalizate. Copiii au locuit succesiv atât în Italia, cât şi în România, la domiciliile ambilor, fiind lăsaţi inclusiv în grija bunicilor materni. Mai mult, timp de câteva luni de zile, aceştia s-au aflat în grija serviciilor de asistenţă socială din Italia.

 

Copiii, recunoscuţi de tată doar în baza examenelor ADN

Angelica Viorica Ichim, din Horodnic de Sus, şi Ionel Bodale, din Marginea, au avut o relaţie de câţiva ani de zile, femeia aducând pe lume trei copii: Costel, acum în vârstă de 5 ani, Iliuţă, de 4 ani, şi Valentina Ionela, în vârstă de 2 ani şi jumătate.

În cazul primilor doi, procesele de stabilire a paternităţii au fost finalizate, în urma examenelor ADN fiind confirmat că tatăl lor este Ionel Bodale, deşi acesta a negat în primă fază.

La fel a procedat Ionel Bodale şi în cazul fetei, susţinând că aceasta nu poate fi a lui deoarece nu ar mai fi avut relaţii cu fosta concubină la data conceperii copilului. Şi în acest caz mama a solicitat un raport de expertiză medico-legală, examen ADN realizat de Institutul Medico-Legal Iaşi, din care a rezultat că Ionel Bodale poate fi tatăl biologic al fetiţei cu probabilitate de 99,99999523%.

Judecătoria Rădăuţi, în baza acestui raport, a constatat că pârâtul Ionel Bodale este tatăl minorei Valentina Ionela, acesta fiind obligat să achite o pensie de întreţinere de 80 de lei lunar.

 

Judecătorii au stabilit ca cei doi băieţi să rămână la tată pentru stabilitate

Aceste procese privind paternitatea sunt doar o parte a litigiilor celor doi. Un alt proces vizează stabilirea persoanei care să îi aibă în îngrijire pe copii. Cei doi băieţi sunt în momentul de faţă, prin decizia instanţei de judecată, în îngrijirea tatălui, în timp ce fata de 2 ani şi jumătate este în îngrijirea mamei.

Angelica Viorica Ichim a încercat să-i convingă pe magistraţi că cei doi băieţi trebuie să fie crescuţi tot de ea. Până acum instanţele de judecată, de la Judecătoria Rădăuţi şi până la Curtea de Apel Suceava, au decis ca cei doi fraţi să rămână în îngrijirea tatălui. 

Magistraţii au admis argumentele tatălui, care a reclamat că femeia a plecat în Italia şi a lăsat copiii în îngrijirea părinţilor ei, fapt pe care l-a considerat condamnabil. De asemenea, el a mai pus sub semnul întrebări dacă mama va sta alături de copii ori dacă va pleca din nou în Italia şi a amintit că aceştia au stat o perioadă de timp în grija serviciilor de asistenţă socială din Italia. De cealaltă parte, Angelica Viorica Ichim a încercat să convingă că tatăl nu poate asigura condiţiile de educare a celor doi copii, susţind că aceştia sunt plimbaţi de la o rudă la alta de acesta. Ea a mai subliniat că bărbatul mai are încă doi copii dintr-o altă relaţie şi a depus documente prin care să garanteze că ea are loc de muncă stabil în România şi nu va mai pleca din ţară.

Magistraţii au dat soluţii favorabile tatălui, prin prisma necesităţii unei stabilităţi pentru cei doi copii.

„Având în vedere că locuinţa minorilor este în momentul de faţă la domiciliul pârâtului (n.r. Ionel Bodale), în comuna Marginea, precum şi faptul că sunt înscrişi la grădiniţa din această comună, instanţa a considerat că este în interesul acestora să locuiască împreună cu acesta”, se arată în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Suceava, confirmată şi la Curtea de Apel Suceava. Mama are de achitat o pensie de întreţinere de 120 de lei lunar, pentru fiecare minor.

 

„Sunt mamă şi vreau copiii la mine”

Angelica Viorica Ichim se declară revoltată de ce au stabilit magistraţii şi a deschis un nou proces, la Judecătoria Rădăuţi, prin care solicită o ordonanţă preşedinţială privind stabilirea domiciliului temporar pentru minori.

„Nu înţeleg cum este posibil ca aceşti băieţei să fie încredinţaţi tatălui, care nu are posibilitatea de a le oferi condiţii corespunzătoare de creştere, cu motivaţia că sunt la grădiniţă în Marginea şi au nevoie de stabilitate. Asta ar însemna ca nici un copil să nu se mai mute de la o unitate de învăţământ la alta, cred că nu este un motiv suficient ca să nu fiu lăsată să-mi cresc cei trei copii. Sunt mamă şi vreau copiii la mine”, şi-a spus nemulţumirea femeia.

Cert este că cel puţin deocamdată, în cazul celor doi băieţi, instanţa a decis că aceştia trebuie crescuţi în continuare de tată, iar acest război în instanţă este departe de a se stinge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei copii, mutaţi de la o casă la alta, într-un şir de procese interminabile.
 Vizualizări articol: 2501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei copii, mutaţi de la o casă la alta, într-un şir de procese interminabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei