Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2014 - Anul XIX, nr. 237 (5746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cafeaua, chiar şi cea decafeinizată, este benefică pentru ficat

Cercetătorii au realizat un studiu pentru a afla ce efect are cafeaua, inclusiv cea fără cafeină, asupra ficatului.

Rezultatele au fost surprinzătoare. Cu cât creşte consumul de cafea, cu atât scade nivelul de enzime anormale din ficat.

Prin urmare, în cafea există compuşi chimici, alţii în afară de cafeină, care au un efect benefic, de protejare a ficatului.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la National Cancer Institute şi rezultatele au fost publicate în revista Hepatology.

În ultimii ani, consumul de cafea a crescut cu câte un procent în fiecare an, iar în ultima perioadă chiar şi cu 2% pe an.

Studii anterioare au arătat că un consum mai mare de cafea poate ajuta la scăderea riscului de diabet, boli cardiovasculare şi cancer hepatic. Dar rezultatele nu putea fi aplicate şi pentru cafeaua fără cafeină.

 Pentru actualul studiu, cercetătorii au analizate date obţinute de la U.S. National Health and Nutrition Examination Survey, pentru perioada 1999-2010. Au fost incluse 27.793 persoane, cu vârsta peste 20 de ani, care au consumat cafea în ultimele 24 de ore.

Cercetătorii au făcut analize de sânge pentru a vedea markerii pentru funcţia hepatică.

Cei care au declarat că beau mai mult de 3 ceşti de cafea pe zi aveau niveluri mai scăzute de ALT, AST, ALP şi GGT (markeri hepatici), comparativ cu persoanele care nu consumau cafea.

De data aceasta, au fost verificate şi analizele consumatorilor de cafea decafeinizată şi cercetătorii au observat şi aici un nivel scăzut de enzime hepatice anormale.

 

Roxana Ruscior – descopera.ro

Sursa: Science Daily

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua, chiar şi cea decafeinizată, este benefică pentru ficat.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cafeaua, chiar şi cea decafeinizată, este benefică pentru ficat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei