Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2014 - Anul XIX, nr. 237 (5746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Suceava a primit aproape 12,5 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de aproape 12,5 milioane de lei (125 de miliarde de lei vechi) pentru judeţul Suceava în vederea finanţării cheltuielilor cu drumurile judeţene. Repartizarea acestei sume se face către Consiliul Judeţean Suceava, banii urmând să fie folosiţi până la sfârşitul acestui an pentru modernizarea şi întreţinerea drumurilor judeţene. Pe de altă parte, trebuie spus că în urma rectificării bugetului pentru anul 2014, judeţului Suceava i-a fost alocată suma de 19,518 milioane de lei (195,18 miliarde de lei vechi) pentru echilibrarea bugetelor locale. Cu această sumă, Suceava se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte alocarea de bani pentru echilibrarea bugetelor locale. De precizat că această sumă aprobată de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă este cu aproximativ trei milioane de lei mai mare decât suma prevăzută iniţial în proiectul de rectificare a bugetului pentru anul acesta. Suma alocată Sucevei pentru echilibrarea bugetelor localităţilor urmează să fie împărţită în şedinţa Consiliului Judeţean care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

În Ordonanţa de Urgenţă pentru rectificarea bugetului de stat se mai prevede suplimentarea cu 1,848 milioane de lei a sumelor alocate pentru judeţul Suceava pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare. În acelaşi timp scad cu 445.000  de lei sumele pentru hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. O scădere cu  suma de 1,496 milioane de lei se înregistrează şi la valorile alocate iniţial pentru salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. De asemenea, pentru judeţul Suceava vor scădea cu 117.000 de lei sumele prevăzute la salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora. O scădere 219.000 de lei se înregistrează şi la sumele alocate iniţial la capitolul „hotărâri judecătoreşti pentru plata salariaţilor învăţământului special şi ai centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională”.

În acelaşi timp, Guvernul a aprobat creşterea cu suma de 950.000 de lei a fondurilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului. O creştere cu suma de 865.000 de lei se înregistrează şi la fondurile pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a primit aproape 12,5 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene.
 Vizualizări articol: 2981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava a primit aproape 12,5 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne-a umplut Ponta de bani???? trimis de
(11 oct 2014, 12:19:09
Oare chiar asa sa fie?Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de aproape 12,5 milioane de lei (125 de miliarde de lei vechi) pentru judeţul Suceava în vederea finanţării cheltuielilor cu drumurile judeţene. Ia sa vedem noi cat a alocat Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea pentru comuna Cornu.Domnul Dragnea a alocat suma de 12,3 milioane lei .Dedi ce vedem noi aici?Pentru un intreg judet PSD a alocat 12,5 milioane lei.Iar pentru comuna Cornu tot atata aproape.Dar ce e la Cornu?Este comuna unde elita PSD are terenuri si case.
rintre locuitorii celebri in Cornu se numara Adrian Nastase, Daciana Sarbu - sotia premierului Ponta, Mircea Cosma (seful CJ Prahova), Serban Mihailescu, familia Ioanei Petrescu (ministrul Finantelor) sau Misu Negritoiu (seful ASF). Deci pentru un ditamai judet s-a alocat aceeasi suma ca si pentru o prapadita de comuna.

2.   Ne-a umplut Ponta de bani???? trimis de
(11 oct 2014, 12:28:17
Am mai retinut SCADERI la sumele pentru hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.De asemenea mai mentionam SCADERI şi la valorile alocate iniţial pentru salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.Mai mentionam ca primariile din Suceava nu mai au bani pentru indemnizațiile de handicap .Sute de persoane cu handicap și însoțitorii lor din județul Suceava au fost lăsați fără bani în ultimele trei luni.Primăria Vadu Moldovei nu este singura în această situație. La Bosanci e la fel.Conform sesizărilor primite la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Suceava, 10 primării din județ, nu mai au bani pentru aceste plăți.

3.   Subminarea economiei trimis de
(11 oct 2014, 12:44:38
Rectificarea bugetară este momentul în care se închide cercul unui dezastru de natură economică. Cei 2 miliarde de lei dati primarilor au fost taiati de la cofinantarea pentru autostrazi si alte fonduri europene.Nu se stie pe ce se vor duce banii dati primarilor,poate pe spagute locale,poate ceste plăţi au fost deja promise pentru racolările permise de ordonanţa traseismului. Adevăratul preţ plătit îl reprezintă cele 20.000 de slujbe pierdute prin oprirea lucrărilor de infrastructură finanţate din fonduri europene. E vorba nu doar de cele 2 miliarde de lei date la primari ci de alte 8 miliarde de lei (deci cam 1,5 – 2 miliarde de euro) care ar fi fost cofinanţate cu cele 2 miliarde de lei.Recapitulăm: avem victimele – 20.000 de oameni care şi-au pierdut slujbele (numai în construcţii) prin nerealizarea unor lucrări de 2,5 miliarde de euro, avem motivul – deturnarea finală a 500 de milioane de euro de la cofinanţarea europeană a unor lucrări de infrastructură spre administraţiile locale, avem făptaşul – Guvernul României.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei