Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2014 - Anul XIX, nr. 237 (5746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expuşi

Sute de comercianţi cer să fie feriţi de ploi, ninsori şi vânt, prin montarea de paravane la cel de-al treilea tronson modernizat al Bazarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vara copţi la soare, toamna bătuţi de vânt, de le „zbârnâie” urechile, iar iarna expuşi  gerului, ninsorilor şi viscolului – acestea sunt condiţiile în care trebuie să lucreze sute de comercianţi dintr-un tronson modernizat al Bazarului Sucevei.

Un semnal de alarmă în privinţa condiţiilor în care sunt nevoiţi să lucreze cei care deservesc cele peste 400 de chioşcuri din hala nr. 3, care nu este închisă decât parţial, a fost tras de către consilierul local independent Adrian Arămescu, care a sesizat problema ridicată de cetăţeni atât deliberativului local, cât şi executivului.

„Există numeroase nemulţumiri în rândul comercianţilor din Bazar, care de trei ani de zile aşteaptă ca hala nr. 3 să fie închisă. Având în vedere că vine frigul, trebuie să găsim în bugetul local o sumă pentru a o împrejmui şi acoperi. Acei oameni plătesc şi ei taxe şi impozite, dar nu se bucură de condiţii umane pentru a-şi desfăşura activitatea”, a spus Adrian Arămescu.

Culmea e că hala respectivă ar fi putut fi împrejmuită atunci când s-au efectuat lucrările de modernizare pe tronsonul respectiv, numai că pompierii au considerat că prin închiderea sa creşte foarte mult riscul de incendii.

Numai că măsura gândită a le face un bine celor din Bazar mai mult le-a făcut rău, transformând şederea lor într-un calvar.

„E un curent atât de puternic aici că uneori nu poţi sta în picioare, la cum te bate vântul”, spune una dintre femeile care vând la chioşcuri, înfofolită cu un fular în jurul capului, pentru a-şi proteja urechile.

„Tot timpul plouă pe noi, iar când ninge, zăpada ajunge până în capătul celălalt al halei. Cum poţi lucra în asemenea condiţii? Am vrut să ne facem noi paravan, deasupra chioşcurilor, dar nu ni s-a permis”, spune o altă vânzătoare, îmbrăcată ca de iarnă, cu o căciulă trasă bine pe cap, să o ferească de curentul ce vâjâie pe la urechi.

Apropierea frigului le face deja să se cutremure, cu gândul la suferinţele îndurate anii anteriori.

Primarul Ion Lungu spune că este în temă cu această problemă şi că deja a solicitat şefului Direcţiei Pieţelor şi Bazarului, Gelu Greceanu, să obţină o estimare de costuri pentru lucrarea de închidere a celui de-al treilea tronson modernizat.

„Imediat ce vom avea o estimare de costuri şi soluţiile tehnice propuse de specialişti, vom aloca sumele necesare de la bugetul local. Sunt şanse să realizăm lucrarea chiar anul acesta, pentru a le crea comercianţilor condiţii mai bune de desfăşurare a activităţii”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Hala 3 a Bazarului cuprinde 422 de amplasamente pentru chioşcuri, dar, din cauza condiţiilor grele de acolo, o parte din comercianţi au renunţat la contracte, aproximativ 50 de spaţii fiind libere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de comercianţi cer să fie feriţi de ploi, ninsori şi vânt, prin montarea de paravane la cel de-al treilea tronson modernizat al Bazarului.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Sute de comercianţi cer să fie feriţi de ploi, ninsori şi vânt, prin montarea de paravane la cel de-al treilea tronson modernizat al Bazarului1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Piatra de mormant trimis de
(11 oct 2014, 15:52:23
Da, bazurul este piatra de mormant a Sucevei. Acolo este leaganul coruptiei si a inculturii. Degeaba sunt o mana de intreprinzatori care se vor a fi corecti, daca acolo nelegiuitii sunt la rang de lege si rad in nas tuturor. Geografic vorbind, bazarul se afla in mijlocul orasului. Unde s-a mai pomenit ca in mijlocul unui oras sa se ridice la grad de lege - nelegiuitii. Rusine autoritatilor.... acolo putea foarte bine sa fie un spatiu de agrement pe albia Sucevei, putea sa fie o baza sportiva.....s.a., iar locul bazarului era foarte potrivit la periferia orasului..... Zona arata sub orice critica. Sincer am o mare "durere" la gandul ca nu este finalizat acest bazar, iar orasul are de toate...... Rusine autoritatilor pentru acest proiect.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei