Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2014 - Anul XIX, nr. 232 (5741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie electorală

Primarul PDL din Adâncata, acuzat că a bătut cu biciul un tânăr care lipea afişe pentru PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania electorală a început cu biciul, în judeţul Suceava. Sâmbătă seara, la ora 21.40, Serviciul Unic de Urgenţă 112 a înregistrat apelul unui tânăr din comuna Adâncata, care a reclamat că primarul PDL al comunei, Viorel Cucu, a intrat peste el în curte şi l-a bătut cu biciul pentru că şi-a pus afişe cu PSD pe gardul gospodăriei, situată în vecinătatea casei primarului. Odată cu tânărul, a reclamat şi un alt vecin că primarul i-a spart parbrizul maşinii. În urma apelului, un echipaj al Secţiei de poliţie rurală din Adâncata a fost trimis la faţa locului să vadă ce s-a întâmplat. Reclamanţii au fost audiaţi, iar cercetările au fost continuate ieri, cu toţi cei implicaţi.

Primul care a fost invitat la poliţie a fost Marian Vasile Chelariu, un tânăr de 18 ani, cel care l-a reclamat pe primar că l-a bătut cu biciul. Băiatul, însoţit de mama sa, o văduvă cu încă doi copii minori, ne-a declarat că sâmbătă a fost împreună cu alţi tineri şi a lipit afişe pentru PSD pe gardurile şi copacii din comună. Ultimele afişe le-a pus pe gardul casei sale, care este la câteva zeci de metri de casa primarului PDL, Viorel Cucu.

„Pe la 21.30 am văzut că rupe cineva afişele de pe gard. Am ieşit la poartă şi am văzut că erau domnul şi doamna primar.  Amândoi erau beţi şi au început să ţipe la mine că le-am rupt afişele cu Klaus. Pe urmă m-au întrebat dacă nu mi-e ruşine să pun afişe cu Ponta lângă casa lui. Noi n-am rupt nici un afiş cu Klaus, am pus lângă el. Puteţi să vedeţi, toate afişele lor sunt întregi, ale noastre sunt rupte. A început să mă bată cu biciul şi zicea că le-a dat dezlegare la băieţii lui să ne rupă coastele la toţi”, ne-a povestit Marian, pe bancă, în faţa postului de poliţie.

Preşedintele organizaţiei locale a PSD, Dorel Filip, şi un alt membru al echipei de tineri ce lipeau afişe pentru PSD, Mihai Corhan, ne-au confirmat incidentul şi ne-au spus că victimă furiei primarului a căzut şi un vecin al lui Marian Chelariu, Cristi Corhan, care nu are nici o legătură cu PSD sau PDL.  Acestuia, primarul i-ar fi spart parbrizul de la maşină, din motive numai de el ştiute. Dorel Filip a afirmat că este surprins de incident deoarece înainte de campania electorală a făcut o convenţie cu primarul Cucu, să nu-şi rupă afişele unii altora. „Am avut o înţelegere cu el: nu-mi rupi, nu-ţi rup. Nu ştiu ce l-a apucat”, a mai spus liderul local al PSD.

 

Primar Cucu: „Nu ştiu despre ce vorbiţi, eu am fost la o petrecere la cabană”

Pe Cristi Corhan l-am găsit acasă, aşteptând să fie chemat la audieri. El ne-a declarat că sâmbătă seara se pregătea să plece cu maşina din curte şi, când a aprins farurile, a văzut că primarul îl loveşte pe băiatul vecinei sale, pe Marian. „Mi s-a părut că şi el, şi doamna primar erau băuţi. Primarul îi zicea băiatului, <bă, tu sub casa mea pui afişe cu Ponta?> şi îl lovea. Nu m-am băgat, am rămas în maşină, că ce treabă am eu cu politica lor? Dar pe urmă a venit spre maşina mea, a dat cu biciul în parbriz şi l-a spart. Doamna primar l-a tras de aici, l-a dus la maşina lor şi au plecat. Cred că s-a enervat când am aprins farurile. După ce au plecat, băiatul a sunat la 112, am vorbit şi eu, iar când au venit poliţiştii am fost şi am dat declaraţii”, ne-a spus Cristi Corhan.

Detaşat de toată povestea, primarul Cucu era ieri pe stadionul din Adîncata, în aşteptarea unui meci de fotbal. L-am întrebat ce s-a întâmplat sâmbătă seara. „Nu ştiu la ce vă referiţi”, ne-a răspuns. „Un tânăr care lipea afişe pentru PSD vă acuză că l-aţi bătut cu biciul”, îl informăm. „Nu ştiu nimic despre nici un incident, nu ştiu despre ce vorbiţi. Eu am fost aseară la o petrecere la cabană şi am stat acolo până la ora 22.00”, a fost răspunsul primarului. Înainte de a spune noi ora la care ar fi avut loc scandalul şi despre ce persoane este vorba, primarul continuă: „Cine sunt cei care mă reclamă? Aceiaşi din toate campaniile electorale. Eu nu am fost decât la cabană, nu am lovit pe nimeni”.

După asta s-a îndreptat spre maşină şi a plecat, spunând că merge să vadă cine şi de ce îl reclamă.

 

Dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere

Cercetările poliţiei în acest caz s-au încheiat ieri după-amiază. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu, ne-a declarat că după primele investigaţii poliţia a deschis dosar penal pe numele primarului Viorel Cucu pentru infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere, loviri şi alte violenţe. Dosarul a fost înaintat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care vor continua cercetările şi vor dispune procedural. Cercetările poliţiei mai scot în evidenţă şi că între cele trei familii, Corhan, Chelariu şi Cucu, există o stare conflictuală mai veche, legată de exploatările de piatră, sugerând că incidentul de sâmbătă seara ar putea să nu aibă neapărat o legătură cu campania electorală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul PDL din Adâncata, acuzat că a bătut cu biciul un tânăr care lipea afişe pentru PSD.
 Vizualizări articol: 2757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primarul PDL din Adâncata, acuzat că a bătut cu biciul un tânăr care lipea afişe pentru PSD3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchiuleţ de porc cu sos de brânzeturi pe un pat de cartofi Rosty Porţii:1 (350 g)Timp de preparare:20-25 minuteCalorii:900 calorii / porţieIngrediente:Muşchiuleţ porc - 250 gCartofi - 150 gOuă - 1Făină - 10 gSmântână dulce - 20 gUlei - 10 gTelemea vacă - 20 gUnt - 15 gGorgonzola - 15 gMozzarella - 15... Citeşte