Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2014 - Anul XIX, nr. 232 (5741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Merite recompensate

Asociaţia „Suceava Noastră” a premiat tinerii care au „dat viaţă” skateparkului din Areni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii pasionaţi de sporturi pe role ori pe biciclete, dar şi de desenele graffiti au sărbătorit sâmbătă faptul că skateparkul din Areni a prins „viaţă şi culoare”, prin eforturile unor tineri suceveni, încurajaţi de Asociaţia Civică „Suceava Noastră”.

„Începând de sâmbătă, skateparkul Sucevei arată asa cum îşi doresc skaterii şi graffiterii suceveni. Considerăm că întregul oraş trebuie să arate aşa cum îşi doresc sucevenii”, a declarat Dan Cuşnir, membru fondator al Asociaţiei „Suceava Noastră”.

Iniţiativa asociaţiei a făcut posibilă acţiunea de sâmbătă, în care zeci de tineri fericiţi, care şi-au pus amprenta asupra acelui loc, al lor, s-au întrecut  în fel de fel de concursuri, destinate bikerilor, skaterilor, rollerilor şi chiar celor mai mici sportivi, cei veniţi acolo cu trotinete. Totul s-a desfăşurat pe un fond sonor adecvat - muzică urbană specifică vârstei lor şi adaptată sporturilor extreme.
În cadrul acţiunii au avut loc două festivităţi de premiere – una pentru cei care au dat culoare skateparkului, prin desenele graffiti realizate acolo, iar alta, pentru cei care dau viaţă acestui loc, prin antrenamentele şi demonstraţiile pe care le fac acolo, aproape zi de zi.

„Cele şase lucrări realizate de cei cinci graffiterii suceveni, nu de graffiteri din alte localităţi, aşa cum vroiau să facă cei ce nu au încredere în suceveni, au fost premiate de Asociaţia <Suceava Noastră> cu premii în bani, pentru că munca, creativitatea și valoarea trebuie întotdeauna recompensate”, a precizat Dan Cuşnir, unul dintre iniţiatorii acţiunii de sâmbătă.

Cei cinci graffiteri care au schimbat, la îndemnul asociaţiei „Suceava Noastră”, fața skateparkului sunt: Călin Sas, Ştefan Pastramă, Robert Cocuz, Ciprian Ungureanu şi Matei Manolache. Multe lucrări au fost realizate în echipe de doi sau trei graffiteri.
Juriul a fost format din trei personalităţi consacrate ale artelor vizuale - Mihai Pânzaru PIM, Ovidiu Bortă BOA şi Konstantyn Ungureanu BOX.

După festivitatea de premiere a graffiterilor care au dat culoare skatepark-ului au urmat concursurile bikerilor, skaterilor, rollerilor şi celor mai mici sportivi, veniţi acolo pe trotinete.

Întrecerea între skateri a fost câştigată de Gabi Bărgaoanu şi Şerban Cojocaru.
Bikerii câştigători au fost Adi Asavei şi Iulian Sandu.

Competiţia pe role a fost câştigată de Beniamin Cojocaru şi Melinta Alexandru, iar cea de trotinete de Ştefan Matei şi Mihai Naharneac.
Toti cei aproape 100 de participanţi au primit dulciuri și sucuri.

„Suntem la rândul nostru mulţumiţi şi fericiţi pentru că am reuşit să le oferim o zi de neuitat tinerilor Sucevei, împreună cu care am mai făcut un pas în a ne lua oraşul înapoi. Aşa arată Suceava tinerilor: competiţii, muzică, veselie, fericire, culoare și energie!”, au concluzionat reprezentanţii Asociaţiei „Suceava Noastră”.

Nordic Skate Park Suceava a fost inaugurat la finele lunii iulie, fiind primul spaţiu de antrenament destinat special celor pasionaţii de sporturi pe role ori de sporturi pe bicicletă, precum BMX. Acesta este amenajat lângă Patinoarul Areni şi are o suprafaţă de 2.426 de mp. Valoarea investiţiei făcute în amenajarea Nordic Skate Park este de aproximativ 580.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Suceava Noastră” a premiat tinerii care au „dat viaţă” skateparkului din Areni.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Asociaţia „Suceava Noastră” a premiat tinerii care au „dat viaţă” skateparkului din Areni3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchiuleţ de porc cu sos de brânzeturi pe un pat de cartofi Rosty Porţii:1 (350 g)Timp de preparare:20-25 minuteCalorii:900 calorii / porţieIngrediente:Muşchiuleţ porc - 250 gCartofi - 150 gOuă - 1Făină - 10 gSmântână dulce - 20 gUlei - 10 gTelemea vacă - 20 gUnt - 15 gGorgonzola - 15 gMozzarella - 15... Citeşte