Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 oct 2014 - Anul XIX, nr. 232 (5741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în derulare

Persoanele suspecte că i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc, aduse cu jandarmii la audieri la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele suspectate că i-au oferit mită comisarului-şef Nelu Fediuc pentru a fi protejate în timp ce introduceau ilegal în România ţigări de contrabandă sunt audiate zilele acestea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În faţa anchetatorilor trebuie să ajungă 24 de femei şi bărbaţi, români şi ucraineni, care în urmă cu câţiva ani au constituit un adevărat „cartel al ţigărilor” coordonat de Nelu Fediuc, reuşind să prejudicieze statul român cu sume importante de bani prin neplata taxelor vamale aferente produselor accizabile introduse ilegal în ţară, în special ţigarete.

Pe aproape tot parcursul săptămânii trecute au fost aduşi diverşi suspecţi la sediul DNA Suceava, iar acţiunea va continua şi zilele următoare.

Pentru a asigura operativitate şi a fi siguri că suspecţii nu încearcă să se sustragă cercetărilor, anchetatorii au dispus ca suspecţii să fie aduşi la audieri cu ajutorul jandarmilor.

Până în prezent, procurorii DNA Suceava au reuşit să identifice nu mai puţin de 24 de persoane care i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc, dar nu este exclus ca numărul celor vizaţi să crească, fiind vorba despre o caracatiţă cu tot mai multe capete.

 

Nelu Fediuc, aproape de a fi trimis în judecată într-un nou dosar

Audierile din aceste zile vizează al doilea dosar penal în care este cercetat comisarul-şef Nelu Fediuc şi în care s-a început urmărirea penală pentru luare de mită, abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi influenţarea declaraţiilor.

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a ajuns după gratii pe 19 iulie 2014 deoarece a încercat, prin intimidare, să determine schimbarea în favoarea lui a declaraţiilor mai multor martori, pentru ca el să scape de răspundere penală într-un dosar în care a fost trimis în judecată în luna iulie a acestui an, eveniment consemnat cu doar câteva zile înainte de data arestării.

Ancheta în acest dosar în care a fost pus sub acuzare comisarul-şef Nelu Fediuc a plecat de la denunţul făcut de o femeie, implicată şi ea în contrabanda cu ţigări, care le-a spus anchetatorilor cum fostul şef peste vama din Siret îi cerea favoruri sexuale pentru a-i asigura „protecţia”.

Şpaga trupească pe care i-o dădea femeia în cauză comisarului-şef Fediuc s-a petrecut în perioada februarie-august 2008, după care respectiva s-a dus şi a făcut denunţul la autorităţi.

Despre acest subiect, Monitorul de Suceava a scris în august 2008, dar Nelu Fediuc a negat totul, intentând şi un proces redacţiei noastre pe această temă, proces pe care l-a pierdut în trei instanţe diferite: Tribunalul Braşov, Curtea de Apel Braşov şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În septembrie 2008, Fediuc a încercat să o determine pe denunţătoare să-şi retragă acuzaţiile, oferindu-i în schimb suma de 12.000 de euro, pe care însă femeia a refuzat-o.

 

Trimis deja în judecată într-un alt dosar penal

Acuzaţiile care-l privesc pe comisarul-şef Nelu Fediuc în acest dosar au plecat de la o altă cauză, în care fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret a fost trimis în judecată pe data de 14 iulie a.c..

În acest dosar, Fediuc este inculpat alături de alte 34 de persoane, dintre care 14 poliţişti de frontieră şi 16 vameşi, acuzaţi că au constituit un grup infracțional organizat ce se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 19 august 2008 – 03 martie 2009, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost introduse, cu complicitatea lui Fediuc, dar şi a celorlalți inculpaţi cu funcţii în vamă, aproape 300.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la aproximativ 1,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele suspecte că i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc, aduse cu jandarmii la audieri la DNA.
 Vizualizări articol: 3630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Persoanele suspecte că i-au dat mită comisarului-şef Nelu Fediuc, aduse cu jandarmii la audieri la DNA3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchiuleţ de porc cu sos de brânzeturi pe un pat de cartofi Rosty Porţii:1 (350 g)Timp de preparare:20-25 minuteCalorii:900 calorii / porţieIngrediente:Muşchiuleţ porc - 250 gCartofi - 150 gOuă - 1Făină - 10 gSmântână dulce - 20 gUlei - 10 gTelemea vacă - 20 gUnt - 15 gGorgonzola - 15 gMozzarella - 15... Citeşte