Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2014 - Anul XIX, nr. 223 (5732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 25 septembrie – 1 octombrie

Târg de Artă și Antichități, la Shopping City

În perioada 27-28 septembrie, Shopping City Suceava te invită să te întorci în timp, la prima ediție a Târgului de Artă și Antichități. Colecționari din întreaga țară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărți, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă și decorative, porțelanuri și sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

“Festivalul Blugilor”, la Shopping City

În luna septembrie, Shopping City Suceava desfăşoară „Festivalul Blugilor”, o campanie dedicată iubitorilor celui mai popular material din lume, denimul. Produsele din blug nu țin cont de vârstă, așa încât de la cei mici, până la cei mai mari, fiecare își poate compune o ținută confortabilă și în tendințe. Magazinele din Shopping City au pregătit pentru „Festivalul Blugilor” o gamă variată de produse vestimentare din denim, atât pentru copii şi adolescenţi, cât şi pentru adulţi. Astfel, cei care vor să-şi înnoiască garderoba cu ultimele modele de blugi, jachete sau alte produse din denim pot profita de numeroase oferte prezente în centrul comercial.

 

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, la Iulius Mall

În acest sfârşit de săptămână, Iulius Mall Suceava găzduieşte cea de-a VI-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Toţi cei care doresc să-şi facă provizii şi să guste produse alimentare direct de la producători sunt invitaţi, în perioada 26-28 septembrie, pe esplanada Iulius Mall, la renumitul Târg organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

Sub motto-ul „Într-o Europă a regiunilor: alimente autentice dintr-o regiune autentică” ediţia aceasta reuneşte peste 35 de producători din industria alimentară a judeţului Suceava. De vineri până duminică, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” pofticioşii vor putea alege dintr-o gamă variată de produse autentice bucovinene: preparate din carne, lactate, legume şi murături, fructe, produse de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, îngheţată şi miere de albine. Iubitorii bucătăriei moldoveneşti se vor putea delecta şi cu delicii culinare gătite la grătar sau la ceaun. Şi în acest an „Sătucul Meşterilor” se va alătura Târgului. Artişti populari iscusiţi vor impresiona publicul cu măiestria lor în a făuri obiecte de artă bucovineană: icoane, sculpturi în lemn, împletituri, ţesături, straie şi multe altele. Duminică, de la ora 11.45, programul va include şi o prezentare deosebită, oferită de Clubul Crescătorilor de Câini de Rasă Ciobănesc de Bucovina.

Sâmbătă şi duminică, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” va cuprinde şi spectacole de muzică şi dansuri populare. Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul ucrainean „Cernova Kalena”, Fanfara lui Cucoș, Ansamblul folcloric „Dor”, Ansamblul folcloric „Pădurețul”, Ansamblul folcloric „Străjăncuța”, Ansamblul folcloric „Vicoveanca”, formația de dansuri pe generații din Berchișești şi grupul folcloric „Bilcuța” sunt cei care îi vor invita la cântec şi joc pe suceveni.

Bucovinenii sunt invitaţi să petreacă un sfârşit de săptămână aparte, cu preparate şi meşteşuguri autentice.

 

Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş” 

În perioada 26-28 septembrie, Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, respectiv Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din România, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, Muzeul “Ion Irimescu” Fălticeni, Primăria comunei Mălini, organizează cea de-a XLVI-a ediţie a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş”. Evenimentele se vor desfăşura la Suceava, Fălticeni şi Mălini. Invitata de onoare a festivalului va fi Margareta Labiş, sora poetului.  

 

„Nocturna Bibliotecilor”

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 spre 27 septembrie, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează un eveniment cultural inedit, „Nocturna Bibliotecilor”. Evenimentul începe la ora 18:00.

 

Vineri, 26 septembrie

Noaptea Cercetătorilor

De la ora 17.00, în fața Universității „Ștefan cel Mare” începe călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor, „sărbătoarea europeană a științei la Suceava”.

 

Duminică, 28  septembrie

Kids City, Ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 28 septembrie, copiii vor putea participa la atelierul “Plăcerea de a scrie” în cadrul căruia vor decora pixuri și creioane într-un mod creativ. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei