Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2014 - Anul XIX, nr. 223 (5732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumul nelegal

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, în incompatibilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Națională de Integritate (ANI) a ajuns la concluzia că managerul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Petronela Paziuc, se află în incompatibilitate. Potrivit celor de la ANI, începând cu data de 30 aprilie 2013, Petronela Paziuc a deţinut, simultan, funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc dar și funcția de medic primar psihiatrie în cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie „Dr. Paziuc Alexandru”, încălcând dispoziţii din Legea nr. 95/2006.

Conform acestei legi, „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:  exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică”.

Contactată telefonic în cursul zilei de ieri, Petronela Paziuc crede că este un exces de zel din partea inspectorilor ANI, motiv pentru care îi va acţiona în judecată.

„ANI trebuie să cerceteze funcţionarii publici şi nu reiese de nicăieri că un spital este o instituţie publică, chiar dacă lucrează cu publicul. Activitatea noastră pe linie de psihiatrie din judeţ este dificilă, iar numărul medicilor implicaţi în acest proces este limitat şi acesta a fost considerentul pentru care am acceptat să lucrez cu jumătate de normă la un cabinet privat. Cu timpul liber fiecare face ce vrea şi dacă se continuă în acest fel până la urmă serviciile medicale vor fi asigurate de medici în devenire. Nu ştiu cu ce am prejudiciat bugetul de stat sau Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc. Dimpotrivă, cred că am făcut un serviciu pacienţilor şi nimic altceva”, a declarat managerul Petronela Paziuc.

În aceeaşi situaţie se mai regăsesc alţi 28 de foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție/serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării.

Într-un comunicat remis presei, reprezentanţii ANI au anunţat că toate persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, în incompatibilitate.
 Vizualizări articol: 3139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Managerul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, în incompatibilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei