Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2014 - Anul XIX, nr. 223 (5732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc se pregătesc de o nouă iarnă cu sobe vechi şi lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din cele mai importante structuri de poliţie din judeţ, Poliţia municipală Câmpulung Moldovenesc, va intra în noul sezon rece cu aceeași problemă care s-a acutizat de la an la an. Încălzirea se va face şi în iarna lui 2014-2015 la sobele vechi ale clădirii subdimensionate, cu lemnele care vor fi adunate într-un depozit improvizat în curtea poliţiei. Poliţiştii nemulţumiţi au toate motivele să fie revoltaţi: sunt opt ani de zile de când s-au făcut investiţii într-un sediu nou, o clădire care acum zace „în conservare”. Ba mai mult, actualul sediu ar putea fi uşor racordat la o centrală modernă, instituţiile din jur având gaz metan. De altfel, o instalaţie pentru gaz există la sediul actual, însă investiţia nu a mai fost finalizată.

 

Poliţiştii aşteaptă lemnele pentru încălzirea sediului

Problema a fost readusă în actualitate de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP). Şefii sindicatului semnalau în luna februarie a acestui an, în plină iarnă, că sediul poliţieidin Câmpulung Moldovenesc este într-o stare deplorabilă, agenţii crăpând lemne în curtea instituţiei, o parte din spaţii nefiind încălzite, iar clădirea per ansamblu fiind mult subdimensionată. Nici până la această dată nu s-a făcut nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Liderul SNAP Suceava, agentul-şef Vasile Grumăzescu, a arătat că pentru colegii de la Câmpulung Moldovenesc nu s-a făcut absolut nici un demers concret, singurul lucru care li s-a promis fiind că vor primi la timp lemnele necesare încălzirii clădirii.

Referitor la acest subiect, agentul Anca Maria Badale, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că şi în acest an sediul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc va fi încălzit tot prin sobe pe lemne, aceasta fiind singura soluţie din acest moment.

 

O clădire cumpărată din 2006 pentru sediul poliţiei, obiectul unui proces ajuns pe rolul instanţei în acest an

Explicaţia şefilor IPJ Suceava este că nu se poate face nici o investiţie până când dosarul penal al DNA privind achiziţionarea unui sediu nou pentru poliţia din Câmpulung Moldovenesc nu se finalizează printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. 

Dosarul DNA privind achiziția clădirii în care ar fi trebuit să funcţioneze sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost trimis în instanţă la începutul acestui an.

Toată povestea din acest caz începe din 2006, când au fost semnate actele de vânzare-cumpărare prin care Ministerul Afacerilor Interne a plătit 2,6 milioane de lei pentru un nou sediu al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc. Sediul a fost cumpărat de la omul de afaceri câmpulungean Nicolae Vranău, fost consilier judeţean, director al firmei Geomold.

Procurorii DNA susţin în rechizitoriul de trimitere în judecată că respectiva clădire a fost supraevaluată, fiind plătită o sumă imensă pentru un sediu în paragină.

La negocierile derulate la sediul firmei Geomold au participat un ofiţer superior din cadrul MAI, dar şi şeful de atunci al Poliţiei Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, trimis în judecată alături de alţi suspecţi în acest dosar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc se pregătesc de o nouă iarnă cu sobe vechi şi lemne.
 Vizualizări articol: 2013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc se pregătesc de o nouă iarnă cu sobe vechi şi lemne5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei