Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2014 - Anul XIX, nr. 223 (5732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Călătorie în lumea ştiinţei

Noaptea Cercetătorilor, vineri, în fața Universității “Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fața Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea loc mâine, începând cu ora 17:00,Noaptea Cercetătorilor. În zona „Hands On”, mai multe echipe de cercetători suceveni vor demonstra cum evoluează experimentele și lucrările lor. Observațiile astronomice și atelierele de radioastronomie, aplicațiile de bio-ecologie, experimentele de nanotehnologie, robotică și experimentele de LeapMotion sunt doar câteva dintre activitățile pregătite de cercetătorii suceveni. După cum îi spune și numele, „Hands On” este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii. În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor afla cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană.
Cei mici se vor delecta și vor învăța prin joc o mulțime de lucruri interesante despre sistemul solar, fizică, chimie, roboți și multe altele, în zona „Sci Fun”. În această zonă sunt programate o aventură 3D prin Sistemul Solar, workshopuri de reciclare creativă, un scrabble uriaș, concursuri.

 

Adresat minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici

Salonul Cercetătorilor Neconvenționali SCeNe, ajuns la a doua ediție, va fi prezent în direct de la București prin transmisie live. Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Noaptea Cercetătorilor este organizată la Suceava pentru al III-lea an consecutiv, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale de către echipa la nivel național Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și organizatorii locali Societatea Ştiinţifică Cygnus - centru UNESCO, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Primăria municipiului Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita site-ul www.noapteacercetatorilor.euşi www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea Cercetătorilor, vineri, în fața Universității “Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Noaptea Cercetătorilor, vineri, în fața Universității “Ștefan cel Mare”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei