Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2014 - Anul XIX, nr. 223 (5732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Ion Lungu, un primar independent. Deocamdată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E oficial: Ion Lungu este un primar independent. În mod normal, libertatea, autonomia, independenţa sunt atribute ale democraţiei, formă de organizare ce ar trebui să ne ofere măcar un oarece confort, dacă nu chiar garanţia atributelor de mai sus. Nu ştiu de ce, dar anunţul primarului de Suceava, Ion Lungu, prin care îşi declamă independenţa, nu mi-a oferit nici certitudini, nici confort. Ba din contră. Migraţia de toamnă, pre-electorală, este în plină desfăşurare. În judeţul Suceava, primari şi zeci de consilieri locali şi-au schimbat deja apartenenţa politică sub pretextul trist că dacă faci parte din partidul aflat la guvernare vei putea face mai multe pentru comunitate. Există mai multe motive pentru care teoria cu pricina nu stă în picioare. De pildă, judeţul Suceava este condus de partidul aflat la guvernare, dar asta nu se vede nici în investiţii, nici în nivelul de trai. Un alt motiv ar putea fi că un primar care se înscrie în cel mai puternic partid al momentului o face, evident, din oportunism. Ori asta nu e o virtute, nici măcar în ochii celui pentru care optezi. Pleci din start discreditat şi nu vei avea niciodată o valoare mai mare decât a unui simplu pion. În plus, succesul nu e contagios pur şi simplu. Dacă laşi România pentru Anglia, nu înseamnă că de mâine vei trăi ca un englez. Understand? Ion Lungu nu s-a înscris în alt partid. Încă. Nu exclude posibilitatea, dar se poate să n-o facă nici în viitor. Nu e nevoie de adeziuni şi documente semnate atâta vreme cât suntem bărbaţi, iar cuvântul e cuvânt. Unde mai pui că nu doar o adeziune poate consfinţi un parteneriat. Primarul nostru pare că s-a reactivat în ultima vreme. Ideea care se vehicula la un moment dat, că acesta ar fi ultimul mandat şi că nu va mai candida, e tot mai îndepărtată, iar perspectiva altor patru ani la conducerea Sucevei tentează. Chiar şi declaraţiile politice sunt mai dese în ultima vreme, chiar dacă vorbeşte despre renunţarea la statutul de membru de partid. Domnul Ion Lungu renunţă la partid, nu la politică. Independenţa de care vorbeşte este, bănuiesc, doar o etapă, întrucât nu-l văd atât de naiv încât să creadă că ar putea câștiga încă un mandat de primar ca independent. Acest statut în România nu are nici trecut, nici viitor. Nici măcar Klaus Iohannis, pe care-l pomenesc strict în postura de longeviv primar al Sibiului, nu a ajuns acolo independent, ci cu Forumul Democrat al Germanilor din România în spate. Ion Lungu ştie că dacă va fi să candideze va trebui să aibă în spate şi un partid, iar ideal ar fi unul puternic. Până una alta, însă, nu-l putem pune pe edilul Sucevei în aceeaşi oală cu toţi cei care s-au folosit de prevederile Ordonanţei de Urgenţă 55 din 2014, măcar pentru faptul că el a optat pentru independenţă. Aşa e ritmul lui, are nevoie de o etapă intermediară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu, un primar independent. Deocamdată.
 Vizualizări articol: 1720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ion Lungu, un primar independent. Deocamdată4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei