Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2014 - Anul XIX, nr. 204 (5713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Managerul firmei care recondiționează cauciucuri la Slobozia se declară hărţuit de instituțiile statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul firmei de recondiţionare cauciucuri International Tyres din satul Slobozia, Bogdan Chifan, acuză frecvenţa controalelor din partea instituţiilor statului, la firma pe care o conduce, apreciind acest lucru drept „hărţuire”. În opinia managerului, Garda de Mediu Suceava dă dovadă de rea intenţie atunci când tratează în continuare firma International Tyres drept unul dintre marii poluatori din judeţ, în condiţiile în care toate măsurile dispuse la controalele anterioare ar fi fost puse în practică.

„Pot dovedi cu acte că ceea ce ni s-a cerut am făcut, cu rapoarte de analiză de la laboratorul Agenţiei de Protecţie a Mediului şi de la Direcţia de Sănătate Publică şi cu rapoartele lor de constatare. Vin şapte instituţii în control la firmă pentru că aceiaşi doi oameni reclamă mereu, mereu. Nu vreau să trag o concluzie, dar ne simţim hărţuiţi în ultimul grad”, ne-a declarat, ieri, Bogdan Chifan.

Pentru a susţine cele spuse, ne-a invitat în fabrică, să vedem cum se lucrează. Cu câteva minute înaintea sosirii noastre, tocmai venise neanunţată o nouă echipă de control formată din comisari ai Gărzii de Mediu şi inspectori de la APM, DSP, Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a stat mai bine de cinci ore la fabrica din Slobozia.

„Le-am cerut să-mi arate ce n-am făcut şi i-am întrebat dacă de data asta vom avea o discuţie constructivă sau din nou au venit ţintiţi să găsească ceva în neregulă. După cum au decurs lucrurile până acum, cred că a doua variantă este cea corectă. Deja mi-au spus că trebuie să ne reautorizăm la APM pentru că am mutat o presă în alt loc decât cel în care figurează în schiţa de autorizare, deşi acest lucru nu are absolut nici un impact asupra procesului de fabricaţie sau asupra mediului, că băile din secţie trebuie renovate etc.”, a spus Chifan.

 

Arderea cauciucului în centrală ar bloca instalaţia, declară managerul Bogdan Chifan

Managerul ne-a arătat cum s-a corectat una dintre disfuncţiile invocate de Garda de Mediu, răspândirea prafului rezultat de la raşchetarea cauciucurilor, prin legarea sacilor la conducta ciclonului prin care este evacuată pudreta din instalaţie. Pudreta de cauciuc este destinată comercializării către firme din ţară şi străinătate profilate pe producţia pavelelor de cauciuc, aşa că, spune Chifan, interesul firmei este clar către o colectare cât mai bună.

În ceea ce priveşte celălalt aspect invocat de comisarii de mediu, poluarea prin arderea benzilor de cauciuc în centrala termică a fabricii, Bogdan Chifan ne-a declarat că acest lucru este „tehnic imposibil” pentru că banda este prea moale pentru acest tip de centrală, în care se arde un şrot de floarea soarelui, şi ar conduce la blocarea instalaţiei.

Noul filtru pe care intenţionează să-l monteze la centrală ar permite acesteia să funcţioneze şi ca incinerator, dar numai pentru deşeurile de carton şi material plastic care se strâng în fabrică.

„Nu neg că la început au fost unele probleme, dar chiar am făcut ce ni s-a spus şi ne-a costat o mulţime de bani. Vom plăti efectuarea de noi analize la un laborator acreditat din Târgu Mureş, vom face analize şi la legumele de pe terenurile din jur, să se încheie odată povestea asta. Nu ni le-a cerut nimeni, vrem noi să le facem, să nu mai tot auzim de bomba ecologică de la Slobozia. Unde mai avem de lucrat este pe linia PSI. Bineînţeles că n-au spus că am refăcut instalaţia de hidranţi şi că s-au achiziţionat pompe, ci au scos în evidenţă că ne mai trebuie o pompă. Cam aşa stau lucrurile”, a mai spus Bogdan Chifan.

Din „Raportul de Încercare” efectuat de laboratorul APM Suceava în data de 30 ianuarie a.c., reiese că probele de pulberi totale în suspensie în aerul înconjurător, prelevate în 4 puncte, au fost mult sub limita maximă admisă. Precizăm că, aşa cum este stipulat clar şi în raport, acesta nu este acoperit de acreditarea RENAR şi că se referă exclusiv la probele supuse încercării.

Concluziile verificărilor pe care le-a efectuat comisia luni vor fi expuse astăzi prefectului de Suceava, Florin Sinescu, cel care a cerut, de altfel, în ultima şedinţă a Colegiului prefectural, clarificarea situaţiei la firma International Tyres. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul firmei care recondiționează cauciucuri la Slobozia se declară hărţuit de instituțiile statului.
 Vizualizări articol: 3728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Managerul firmei care recondiționează cauciucuri la Slobozia se declară hărţuit de instituțiile statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei