Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2014 - Anul XIX, nr. 204 (5713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava va stabili de când taţii vor putea asista la naşterea copiilor lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taţii vor putea asista la naşterea copiilor lor, de îndată ce conducerea Spitalului de Urgenţă Sfântul „Ioan cel Nou” Suceava va pune la punct protocolul care trebuie urmat pentru ca această opţiune să devină viabilă. Propunerea a fost lansată, în aceste zile, medicilor suceveni, de prof. univ. dr. Virgil Mănică, de la TUFTS Medical Center din Boston, cu care Spitalul de Urgenţă colaborează de aproximativ doi ani. Prof. Mănică a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Spitalul de Urgenţă Suceava, că naşterea este un eveniment la care trebuie să participe ambii parteneri dintr-un cuplu, atât din punct de vedere al suportului psihic pentru femeie, cât şi din cel al coeziunii mamă – tată - copil.

„La noi, soţul sau prietenul este prezent în sută la sută din cazurile de naşteri naturale şi la 90 la sută dintre cezariene stă la capul pacientei şi o ţine de mână. Este în spatele câmpului operator, nu vede operaţia, dar este acolo, lângă mamă”, a afirmat doctorul american. El a fost de acord că în România mentalitatea este diferită, că poate există mulţi dintre viitorii taţi care nu sunt interesaţi să fie prezenţi, dar mamele îşi doresc acest lucru foarte mult şi este important pentru spital să poată oferi această opţiune.

 

Statisticile spun că peste 60 la sută dintre bărbaţii români nu sunt interesaţi să-şi asiste partenerele la naştere

Medicii suceveni prezenţi la conferinţa de presă - dr. Dorin Stănescu- ATI, dr. Alina Melinte - Obstetrică/ Ginecologie şi dr. Tiberius Brădăţan - director medical, au exprimat unele rezerve în legătură cu succesul unei astfel de opţiuni, dar şi-au declarat toată deschiderea pentru implementare, după ce vor fi puse la punct protocoalele interne obligatorii. Astfel, dr. Alina Melinte a afirmat că statisticile din ţară arată că peste 90 la sută dintre femei îşi doresc să-i aibă alături pe partenerii lor în momentul naşterii, în schimb mai mult de 60 la sută dintre bărbaţii chestionaţi au spus că nu sunt pregătiţi pentru asta. „Nu spunem nu acestei propuneri, dar mai întâi trebuie să prindem în codul de procedură internă acest lucru. Este o problemă de organizare”, a precizat şi directorul medical Brădăţan. Prof. Mănică i-a încurajat, a subliniat că investiţiile sunt minime şi că trebuie să aibă în vedere în primul rând rezultatul final - satisfacţia femeii şi coeziunea familiei. Profesorul a declarat că a avut deja o discuţie în acest sens şi cu managerul spitalului, Vasile Rîmbu, şi şi-a exprimat speranţa că, la următoarea sa vizită (probabil anul viitor), opţiunea de prezenţă a taţilor la naştere să fie deja funcţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava va stabili de când taţii vor putea asista la naşterea copiilor lor.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava va stabili de când taţii vor putea asista la naşterea copiilor lor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei