Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2014 - Anul XIX, nr. 204 (5713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deficit

Internatul unui liceu din Suceava ar putea deveni cămin studenţesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema lipsei spaţiilor de cazare destinate studenţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cu care instituaţia de învăţământ superior se confruntă an de an, ar putea fi rezolvată prin preluarea unui cămin de liceu, care să fie transformat în cămin studenţesc.

Principalul cămin vizat pentru schimbarea de destinaţie este Căminul 2 al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, internat ce dispune de circa 200 de locuri de cazare, din care nici unul nu este ocupat de elevi, ci de fel de fel de persoane, de la asistaţi social la muncitori sezonieri.

„Avem o problemă deosebită cu acel cămin. Nu ascund faptul că avem o solicitare de la Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava să le predăm lor acel cămin, dar sunt necesare o serie de avize de la Ministerul Educaţiei şi Învăţământului”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a atras atenţia şi în alte rânduri în privinţa cheltuielilor nejustificat de mari care apar în cadrul spaţiilor de cazare de la licee, atât vara, dar mai ales în timpul iernii.

„Sunt în Suceava o serie de unităţi de învăţământ, printre care şi Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, care au un număr mare de spaţii de cazare de care nu mai au nevoie pentru elevi, pentru că numărul acestora a scăzut”, a declarat primarul Ion Lungu.

În prezent, Căminul 2 al Colegiului Alimentar este locuit de chiriaşi ai Primăriei municipiului Suceava. Cei mai mulţi, chiriaşi doar cu numele, pentru că unii nu au plătit un leu de când stau acolo, nici chirie, nici cheltuieli de întreţinere, acumulând datorii chiar şi de 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi).

În cazul în care va fi preluată, clădirea căminului va fi reabilitată şi modernizată pentru studenţi, în prezent majoritatea încăperilor fiind “monumente” de mizerie, iar condiţiile de trai nu sunt nici măcar aproape de un standard minim de decenţă.

“Sunt de acord să dăm acest cămin Universităţii, doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, este necesară o hotărâre de Guvern. Acel cămin este liber de elevi, nu este reabilitat, odată cu preluarea sa de către Universitate ar intra şi în reparaţii”, spune Ion Lungu, care consideră că transformarea sa în cămin studenţesc este benefică ambelor părţi.

Mari semne de întrebare rămân însă în privinţa celor care locuiesc acum  în acel cămin, majoritatea fiind persoane cu venituri reduse, care nu îşi permit să închirieze locuinţe la preţul pieţei, dar, pe de altă parte, dau dovadă de o inconştienţă surprinzătoare, neachitând nici măcar chiriile simbolice de la cămin, de 20 de lei/lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internatul unui liceu din Suceava ar putea deveni cămin studenţesc.
 Vizualizări articol: 3090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Internatul unui liceu din Suceava ar putea deveni cămin studenţesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei