Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2014 - Anul XIX, nr. 204 (5713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestări multiple

Mâine încep Zilele Culturii Polone

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O manifestare devenită deja una de tradiţie va începe mâine la Suceava şi se va încheia sâmbătă la Soloneţu Nou. Este vorba de Zilele Culturii Polone, care programează anul acesta mai multe acţiuni.

A 16-a ediţie a Zilelor Culturii Polone va debuta pe data de 4 septembrie cu vernisajul expoziţiei „Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc (1939-1947)” la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Expoziţia a fost pregătită de Institutul Cultural Român din Varşovia şi Fundaţia Osrodek Karta şi este alcătuită din 20 de planşe cu fotografii şi comentarii, cu mărturii ale militarilor şi civililor care acum 75 de ani au trecut graniţa din Polonia în România pentru a se proteja de războiul care tocmai începuse.

Tot joi, 4 septembrie, va începe simpozionul internaţional intitulat „Polonia şi România. Împreună-alături-aproape” şi care se va derula până vineri.

„La simpozionul din acest an vor participa personalităţi marcante  ale culturii şi istoriei din Bucureşti, Chişinău, Katowice, Lublin, Gdansk, Varşovia sau Suceava. La finalul simpozionului va fi lansată cea mai nouă carte dedicată tematicii polono-române”, a arătat deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

Ziua de 6 septembrie este dedicată manifestării intitulate „Sărbătoarea Roadelor” (Dozynki). Aceasta se va derula la Soloneţu Nou şi va începe la ora 11.00 cu Sfânta Liturghie solemnă cu sfinţirea pâinilor şi cununilor, precum şi cu depunerea de daruri în biserica din localitate. Ulterior vor fi vizitate standurile cu roadele caracteristice nu doar comunităţii poloneze din România, ci şi altor naţionalităţi, cum ar fi români, ucraineni sau germani, dar şi ale unor regiuni din Polonia invitate la această manifestare, respectiv Malopolska, Podkarpacie şi Zakopane.

„Sărbătoarea Roadelor” se va încheia cu un picnic şi un program folcloric.

La manifestările din acest an şi-au anunţat prezenţa oameni politici din Polonia, reprezentanţi ai Ambasadei Poloniei la Bucureşti, dar şi o delegaţie din Zakopane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâine încep Zilele Culturii Polone.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mâine încep Zilele Culturii Polone5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei