Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2014 - Anul XIX, nr. 185 (5694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi

Două familii, prădate de bani şi bijuterii, din cauză că au lăsat uşile deschise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au fost sesizaţi acum două zile, duminică, de două furturi din locuinţe cu prejudicii mari, în ambele cazuri hoţii profitând din plin de faptul că victimele nu au încuiat uşile atunci când au plecat de acasă.

Într-un prim caz, duminică, în jurul orei 12.00, o femeie în vârstă de 69 de ani, din comuna Iacobeni, a sesizat poliţia prin numărul de urgenţe 112 că din locuinţă i s-au sustras 3.500 de lei. Din ancheta ulterioară a rezultat că femeia a plecat sâmbătă de acasă şi a lăsat uşa deschisă, astfel că hoţul sau hoţii au avut o misiune cât se poate de uşoară.

Aproximativ două oremai târziu, o femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Moldova Suliţa, a anunţat că din locuinţa familiei sale au dispărut bijuterii din aur. Din ancheta demarată de poliţie a rezultat că sâmbătă seară femeia a lucrat, împreună cu ceilalţi membri ai familiei, pe un teren aflat la aproximativ 150 de metri de locuinţă. Femeia a declarat că a lăsat uşile şi geamurile larg deschise, pentru aerisire, revenind abia seara târziu acasă. A doua zi, în jurul orei 14.00, victima a sesizat furtul bijuteriilor evaluate la 10.000 de lei 

Din păcate, cazurile de furt similare celor de acum două zile nu sunt deloc izolate.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a avertizat că în primele şase luni ale acestui an în judeţ s-au înregistrat 90 de furturi din cauza neasigurării uşilor.

„În continuare sucevenii cad victime ale hoţilor din cauza superficialităţii şi neglijenţei în asigurarea locuinţelor. Aproape 20% din furturile din locuinţă se produc din cauza uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii”, a avertizat Epureanu.

Faptele de acest gen sunt în număr atât de mare în condiţiile în care există grupuri de hoţi care nu fac altceva decât să se plimbe de la o locuinţă la alta, inclusiv la blocuri, şi să încerce uşile de la intrarea în locuinţe. De multe ori, hoţii care încearcă uşile pătrund în interior chiar dacă proprietarul este acasă şi fură bunurile pe care le găsesc în holuri, de regulă poşete sau telefoane.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava au împărţit săptămâna trecută peste 500 de materiale preventive cu privire la prevenirea furturilor în localităţile Ciocăneşti, Pojorâta, Vama şi Păltinoasa, în speranţareducerii faptelor de acest gen.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două familii, prădate de bani şi bijuterii, din cauză că au lăsat uşile deschise.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două familii, prădate de bani şi bijuterii, din cauză că au lăsat uşile deschise5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei