Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2014 - Anul XIX, nr. 185 (5694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie necesară

Oferta Thermonet pentru licitaţia de termoficare a Sucevei nu a mai fost deschisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de desemnare a unui nou operator de termoficare a Sucevei bate pasul pe loc deocamdată.

Deşi s-a întrunit luni, aşa cum era stabilit, comisia de licitaţie nu a mai deschis plicul cu oferta Thermonet, singura firmă care a trecut de etapa de eligibilitate a participanţilor la licitaţie.

„Am avut o primă discuţie a comisiei de licitaţie şi am decis ca joi să avem o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care vom discuta vizavi de adresele primite de la ANRSC şi recomandările transmise, privind suspendarea licitaţiei de termoficare.

Aşteptăm decizia Consiliului Local să putem vedea clar cum vom continua cu această licitaţie”, a explicat viceprimarul Ovidiu Doroftei, membru al comisiei de licitaţie, cauza amânării deschiderii ofertei.

Şedinţa în care se va decide dacă se merge în continuare cu Termica pentru asigurarea apei calde şi căldurii în 20.000 de apartamente din Suceava sau dacă va fi încredinţatacest serviciu unei alte firme, desemnate prin licitaţie, va avea loc pe 14 august, la ora 10.00.

Analizarea posibilităţii de suspendare a licitaţiei vine ca urmare a adreselor Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), transmise cu doar câteva zile înainte de depunerea ofertelor.

Prin aceste adrese, ANRSC „recomandă” suspendarea procesului de delegare a gestiunii reţelelor de termoficare ale municipalităţii, până la definitivarea procesului de reorganizare a SC Termica SA.

Principalul motiv invocat de ANRSC pentru a cere suspendarea licitaţiei de desemnare a unui operator de transport şi distribuţie în Suceava este faptul că Tribunalul Suceava a confirmat planul de reorganizare a Termica (cel propus de către Unicom Holding, unul dintre principalii creditori).

Ori, o parte din acel plan de reorganizare este bazat tocmai pe menţinerea Termica în funcţiune, atât ca transportator-distribuitor de energie termică, ba chiar şi ca producător de energie electrică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferta Thermonet pentru licitaţia de termoficare a Sucevei nu a mai fost deschisă.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oferta Thermonet pentru licitaţia de termoficare a Sucevei nu a mai fost deschisă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei