Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2014 - Anul XIX, nr. 185 (5694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Câteva seturi de huiduieli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ura, ura, ura! De trei ura, pentru că judeţul Suceava este pe primul loc pe ţară la ceva. Din nefericire, la accidente rutiere, unele dintre ele soldate cu victime omeneşti. Atunci, huo, huo, huo! De trei ori huo! Dar, pe cine huiduim noi aici? Evident, îi huiduim pe bădăranii şi pe bădărancele de la volan care nu ştiu să se comporte civilizat în trafic. Apoi îi huiduim pe băieţii cu ceafa lată şi pe fetele cu fruntea îngustă cât pila cu care-şi fac unghiile care cred că atunci când şi-au luat maşină şi-au luat şi stradă. Bineînţeles că nu-i putem uita nici pe pietonii care se aruncă în drum fără să se uite în stânga şi în dreapta, pe bicicliştii care circulă muţi de beţi şi pe motoscuteriştii care-s hotărați să nu ierte nici un stâlp care le iese în cale. Huiduielile le sunt adresate şi poliţiştilor de la Serviciul Rutier, care ies în stradă doar ca să-şi umple buzunarele ori pentru a umple visteria statului, sperând astfel la un premiu şi la o avansare înainte de termen. În ciuda faptului că judeţul Suceava este fruntaş pe ţară la accidente de circulaţie, nici un şef de la Poliţia Rutieră nu şi-a pierdut funcţia din cauză că poliţiştii nu sunt în stare să facă prevenţie aşa cum trebuie ori că nu au dat de pământ cu cei care au pus semnele de circulaţie în bătaie de joc sau deloc. De huiduit trebuie huiduiţi şi cei de deasupra Poliţiei Rutiere, adică şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi conducătorii Ministerului de Interne. Un set solid de huiduituri trebuie trimis şi pe adresa Prefecturii Suceava, instituție care reprezintă Guvernul în teritoriu. Prefectura asta face tot felul de şedinţe la care şefi de instituţii plictisiți sau timoraţi prezintă bilanţul de activitate, care înseamnă nişte cifre seci mai ceva ca, scuzaţi cacofonia, capetele unor participanţi la trafic, fie ei şoferi sau pietoni. Se bifează activitatea şi cu asta basta! Toată lumea pleacă mulţumită la birou, acasă sau la băut. Niciodată, dar niciodată Prefectura Suceava nu a convocat conducerea Poliţiei Rutiere la o discuţie serioasă, care să se lase cu întocmirea unui plan de măsuri cu termene de execuţie ferme şi cu rapoarte trimise la Bucureşti prin care să se ceară demiterea celor vinovaţi de situaţia existentă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva seturi de huiduieli.
 Vizualizări articol: 3233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Câteva seturi de huiduieli5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei