Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2014 - Anul XIX, nr. 185 (5694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Muţenie

Angajații fabricii de seringi acuză patronatul că a rupt orice contact cu afacerea de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 20 de angajaţi ai fabricii de seringi Genko Group SA Suceava au venit ieri din concediu, la firmă, pentru a protesta că nu şi-au primit salariile de luni de zile. Din luna noiembrie a anului trecut, de când muncesc gratis, angajaţii fabricii au organizat nenumărate proteste, au sesizat Comisia de Dialog Social a judeţului Suceava, au informat în scris toate instituţiile statului despre situaţia disperată în care se află, au deschis şi o acţiune în instanţă împotriva patronatului, toate însă fără efect. Una dintre angajate, Nicoleta Sauca, ne-a declarat, ieri, că oamenii nu mai ştiu ce să mai facă. „Ne-am întâlnit astăzi să mai vorbim, să încercăm să căutăm un mijloc să facă cineva ceva, să găsim pe cineva căruia să-i pese că atâţia oameni lucrează de atâtea luni fără a primi un ban”, a afirmat femeia.

Ea spune că administratorul român al firmei, Bogdan Bolohan, nu are nici o soluţie la problemele angajaţilor, susținând că patronul italian Vincenzo Nuzziello a rupt orice contact cu firma pe care o are la Suceava.

„Îl întrebăm ce-i cu salariile noastre şi zice că nu ştie nimic. Spune că patronul  nu răspunde nici la telefon, nici la email. Chiar nu este nimeni în ţara asta care să ia vreo măsură împotriva unuia care are atâtea datorii?”, se întreabă Nicoleta Sauca.

În intervalul 1-31 august, toţi angajaţii firmei Genko Group SA Suceava sunt în concediu de odihnă, dar la 1 septembrie trebuie să se prezinte la fabrică şi să reia munca neplătită.

La ultima întrunire pentru problema Genko, a Comisiei de Dialog Social, de la sfârşitul lunii iunie a.c., reprezentanţii administraţiei judeţene au promis că vor căuta o modalitate de convingere a patronatului italian al firmei să achite salariile restante.

Cu atât mai mult cu cât administratorul Bogdan Bolohan a declarat că directorul general a promis că în câteva zile va da o parte din salarii „pentru a se vedea bunăvoinţa pentru ca activitatea să meargă mai departe”, dar din păcate a fost doar încă una dintre multiplele promisiuni neonorate ale italianului. Tot la Comisia de Dialog Social, Bogdan Bolohan a confirmat că marfa produsă la fabrica din Suceava este exportată, dar a susţinut că banii se încasează foarte greu şi că Genko Italia, firma prin care se face vânzarea produselor fabricate la Suceava, are de încasat de la spitale italiene facturi restante din 2012.

 

Patronul italian are probleme cu legea în Italia

Aşa cum ziarul nostru a mai informat, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al Genko Group Suceava, Vincenzo Nuzziello, are probleme serioase cu justiţia italiană, el fiind trimis în judecată pentru corupţie. Carabinierii departamentului antifraudă NAS din Bari şi Procuratura din Foggia îl acuză, alături de alte 19 persoane, de trucarea unor licitaţii de achiziţionare de materiale şi echipamente medicale, mită, trafic de influenţă, fals în detrimentul serviciului naţional de sănătate şi fraudă împotriva statului italian.

În octombrie 2013, Curtea din Foggia a emis un ordin de confiscare a unei sume echivalente cu profitul ilicit din afacerea investigată de carabinierii şi procurorii italieni, de peste două milioane de euro. De asemenea, unor persoane implicate în această afacere le-au fost sigilate patru proprietăţi şi două vehicule, dar nu dispunem de informaţiile referitoare la numele celor împotriva cărora s-a luat această măsură.

La momentul în care Genko Med Group SRL a  preluat 98,76% din pachetul de acţiuni al SC Famos SA Suceava, în anul 2007, Nuzziello avea deja la activ o arestare pentru corupţie, din anul 2006. Asociaţia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) i-a vândut însă fără probleme pachetul majoritar de acţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajații fabricii de seringi acuză patronatul că a rupt orice contact cu afacerea de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Angajații fabricii de seringi acuză patronatul că a rupt orice contact cu afacerea de la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei