Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reţete inovative

Trei produse alimentare create de studenţi suceveni, recompensate cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Fursecuri fragede cu făină de linte, seminţe de pin şi merişor”, „Pâine cu telemea şi mărar” şi „Ruladă Anuţa” sunt trei creaţii alimentare inovative pentru care studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost recompensaţi cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014, la Simpozionul anual al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul expoziţiei internaţionale Expo GastroPan, în Braşov Business Park, la concursul organizat fiind înscrise produse ale studenţilor şi de la alte facultăţi cu profil de inginerie alimentară din ţară.

Din echipa care a creat „Fursecuri fragede cu făină de linte, seminţe de pin şi merişor” fac parte masteranzii Cristian Aurel Hatnean şi Ionela Nechifor (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu).

„Pâine cu telemea şi mărar” aparţine echipei formate din masteranzii Ionela Nechifor, Cristian Aurel Hatnean şi Tatiana Gherasimciuc (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija). Rulada „Anuţa” aparţine studentelor Antonia-Andreea Butnariu şi Elena-Petronela Butnariu (coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei produse alimentare create de studenţi suceveni, recompensate cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Trei produse alimentare create de studenţi suceveni, recompensate cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 20141.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucatarii universitari au plesnit-o din nou trimis de
( 9 iul 2014, 11:24:56
Astia nu vad diferenta dintre "inginerie in domeniul alimentar" si "scoala de bucatari".
Rulada Anuta auzi la ei ce fuduli isbig grin Le-a trebuit si un coordonator ştiinţific - conf. univ. dr. ing. ca s-o pregateasca...

Uite cu ce se ocupa facultatile serioase cu profil alimentar (Cluj) din Romania:
"Un tânăr clujean, care a inventat un ambalaj antimicrobian produs din extracte din carapacea melcilor, alge şi alte ingrediente naturale, este primul român care primeşte premiul ''Danubius Young Scientist Award 2014
Ambalajul antimicrobian este format din polimeri naturali extraşi din carapacea melcilor şi din alge şi are înglobat în el biomolecule din ceai verde, busuioc, mentă sau alte feluri de plante. Dan Vodnar a făcut apoi cercetări minuţioase asupra efectelor de inhibiţie pe care ambalajul le are asupra cărnii contaminate cu listeria.

'Contaminarea cărnii se poate face strict la suprafaţă, ea nu poate veni din interior şi este o contaminare ulterioară procesului de gătire. Sigur, producătorii adaugă multe E-uri din categoria conservanţilor care au şi activitate antimicrobiană. Dar întrebarea mea a fost de ce să adaugi conservanţi într-o cantitate atât de mare într-un produs când organismul tău nu are nevoie de ele', a spus Dan Vodnar, citat de Agerpres."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei