Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În topul absolvenţilor

Elevii suceveni cu 10 pe linie de la admiterea la liceu din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.700 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut în luna iunie examenul de evaluare naţională.

Pentru câţiva dintre aceştia rezultatele evaluării au venit ca o răsplată binemeritată a muncii şi efortului depus de-a lungul anilor de gimnaziu. Cinci elevi din judeţ vor putea fi admişi la orice unitatea liceală îşi doresc dat fiind faptul că au media de admitere 10. Asta înseamnă că în perioada gimnaziului au avut medii de 10 la toate disciplinele, iar la evaluarea naţională au predat teze perfecte, notate cu calificativul maxim.

Deşi sunt obişnuiţi cu rezultate de top atât la şcoală, cât şi în cadrul concursurilor şi olimpiadelor naţionale şi judeţene, cei cinci elevi de 10 nu au omis să-şi cultive pasiunile pentru care caută întotdeauna timp.

Bucuroşi, mândri de rezultat, dar pe alocuri modeşti şi temperaţi în declaraţii, cei cinci adolescenţi ne-au mărturisit care sunt ingredientele frumoasei lor performanţe, dar şi care sunt liceele la care vor să fie admişi.

 

A publicat prima carte la 12 ani

Amallya Elena Istrate a absolvit Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, iar din septembrie va învăţa într-o clasă cu profil real, bilingv engleză, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din oraş. A avut doar 10 pe linie, însă spune că limba română este disciplina sa preferată şi totodată punctul său forte.

Afirmaţia sa este întărită şi de faptul că, la 12 ani, a publicat prima carte, „Debutul ontologiei scrierilor mele”, o colecţie de versuri şi proză.

„Mi-a plăcut de mică să scriu poveşti, să-mi pun în valoarea creativitatea. Vreau ca până în toamnă să finalizez o altă carte, de data aceasta, doar de proză”, spune Amallya.

„Lectura e pasiunea mea, iubesc totodată cărţile vechi, mirosul, pielea lor. Nu voi citi niciodată de pe vreun e-book”, mai completează tânăra.

Despre faptul că a fost notată mereu doar cu note maxime, eleva spune că s-a ambiţionat permanent să obţină rezultate bune, a perseverat, dorind să-şi demonstreze că poate avea performanţe de cel mai înalt nivel.

„Ultima limită este deschiderea spre un nou început, iar performanţa este o stare de spirit”, mărturiseşte tânăra care şi-a propus ca în liceu să nu coboare ştacheta şi să facă în continuare performanţă.

 

„Vreau să muncesc acum pentru viitorul meu”

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului se poate mândri cu încă o elevă cu 10 pe linie. Este vorba despre Cezara Andreia Marcu, tânără ce figurează în statisticile Ministerului Educaţiei tot cu media de admitere 10 şi care, din toamnă, va învăţa la Colegiul „Alexandru cel Bun” din oraş.

Şefă de promoţie, Cezara mărturiseşte că deşi a avut medii de 10 la toate disciplinele, are o apetenţă pentru ştiinţele exacte.

„Îmi place matematica, obiectivismul ei. Matematica nu lasă loc de interpretări, e directă, rigidă”, mărturiseşte tânăra care pe parcursul gimnaziului a bifat mai toate concursurile de matematică.

„Competiţiile m-au familiarizat cu atmosfera unui examen, astfel că la evaluarea naţională mi-a fost simplu. Am fost uşor nesigură pe mine, mi-a fost frică să nu greşesc din neatenţie, dar odată ce am văzut subiectele am rezonat cu ele, totul a venit de la sine”, povesteşte Cezara.

Eleva este de părere că educaţia este o garanţie a evoluţiei fiecărui individ, iar având o educaţie solidă, amprenta lăsată de ea în societate va fi mai puternică.

Doreşte să-şi facă părinţii mândri şi să dovedească faptul că valorile pot învinge.

„Vreau să muncesc acum din greu pentru viitorul meu”, conchide Cezara.

 

„Munca depusă a fost asemeni unui zbor spre perfecţiune”

Diana Ioana Cîrlan este absolventă a Şcolii Gimnaziale Bosanci, iar în curând va îmbrăca uniforma Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Adolescenta povesteşte că pentru evaluarea naţională a învăţat cu conştiinciozitate, concentrare şi seriozitate.

„Am luat foarte în serios pregătirea pentru acest examen. Cerinţele îmi erau familiare şi le-am lucrat cu multă atenţie, concentrare şi răbdare. Emoţiile nu şi-au făcut simţită prezenţa, astfel că m-am simţit foarte bine, liberă în a mă exprima pe foaia de examen, trecând o dată prin experienţa simulării”, povesteşte Diana. Concursurile şcolare şi olimpiadele la care a participat de-a lungul anilor au ajutat-o, reuşind să-şi stăpânească temerile şi emoţiile, la evaluarea de final.

Adolescenta se descrie ca fiind o persoană silitoare, foarte ambiţioasă şi perseverentă, căreia îi place să se implice în multe activităţi, fiind pasionată de actorie, teatru, dans, fotografie şi design vestimentar.   

Diana declară că toată munca depusă de-a lungul anilor de gimnaziu a fost asemeni unui zbor spre perfecţiune, spre strălucire, spre excelenţă, iar astăzi îşi poate odihni aripile, bucurându-se de rezultatul mult dorit.

„Nota 10 la aceste examene a fost cel mai frumos cadou, un cadou divin dăruit mamei mele pe care o iubesc nespus de mult”, conchide Diana.

 

Scrie poezie şi proză, cântă la pian şi are formaţie de folk

Ştefana Chelba este absolventă a Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuţi, iar de la toamnă îşi doreşte să fie elevă a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din municipiu, specializarea chimie-biologie.

Deşi a încheiat socotelile cu ciclul gimnazial şi a trecut de evaluarea naţională, în mod paradoxal eleva nu petrece prea mult timp departe de cărţi, culegeri şi notiţe.

„Mi-am format un ritm pe parcursul anilor de şcoală, şi, chiar şi în vacanţă, trebuie să scriu, să citesc, să fac ceva. Scriu proză şi versuri pentru că asta iubesc să fac, e pasiunea mea, o parte din mine”, mărturiseşte Ştefana. Anul trecut, în clasa a VII-a fiind, nuvela „Cei 10.000” a Ştefanei a fost premiată la Concursul Naţional „Tinere condeie”. Aceasta nu e singura distincţie adjudecată de adolescenta care a participat la olimpiade naţionale de limba română, concursuri specifice, de unde s-a întors cu premii.

Preocupată permanent de învăţătură, Ştefana are timp şi de pian şi face parte şi din trupa de folk Altceva.

„La pian am obţinut premii la două concursuri internaţionale, unul de la Iaşi şi celălalt din Republica Moldova”, spune Ştefana.

 

„Notele de la simulare m-au ambiţionat să mă pregătesc mai mult”

Maria Alexandra Cîrceie a fost şefă de promoţie a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vatra Dornei, concurenţa de la clasă motivând-o să fie o elevă cu rezultate dintre cele mai bune.

„Totuşi la simulare nu am obţinut notele pe care le-aş fi dorit, lucru ce m-a ambiţionat. Am intensificat pregătirea şi astfel am ajuns la acest rezultat”, spune Maria.

Cu participări şi premii la concursuri şi olimpiade de fizică, matematică şi română, eleva mărturiseşte că învaţă logic, nu pe de rost, şi este foarte atentă la lecţiile de la clasă.

„Nu cred că secretul e să stai doar cu nasul în carte, trebuie să îţi faci timp şi de activităţi plăcute, relaxante. Eu, de exemplu, sunt o persoană sportivă, îmi place ciclismul, înotul şi să schiez”, spune Maria.

Pentru performanţa sa, eleva le mulţumeşte profesorilor şi părinţilor săi, din partea cărora a avut parte de susţinere permanentă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni cu 10 pe linie de la admiterea la liceu din acest an.
 Vizualizări articol: 4851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 11 voturi
Elevii suceveni cu 10 pe linie de la admiterea la liceu din acest an4.4511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ei au viitorul asigurat trimis de
( 9 iul 2014, 17:03:06
Au performat iar pentru asta toti sant vanati de universitatile din strainatate. La noi numa sereli vana si poate vaneaza capete luminate nu pentru ai desavarsi si implini ci pentru ai converti si ai face "oameni" de teapa lu nazdravan ungurieanu efemerul premier de lipicioasa pomenire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei