Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Record mondial în mediul virtual

Suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc, autoarea celui mai citit material motivaţional din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cărțile şi articolele motivaționale au devenit o puternică inspiraţie pentru milioane de oameni, în ultimii ani acestea găsindu-şi drumul tot mai ușor către bibliotecile oricui.

Unul dintre semnatarii unui material motivaţional cu un impact extraordinar asupra a milioane de cititori din întreaga lume, care a reuşit să schimbe perspective şi mentalităţi din temelii, este suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc.

Materialul tinerei de 29 de ani „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“, publicat în media americană (Huffington Post), a devenit cel mai citit material de dezvoltare personală, fiind distribuit pe internet de 1,2 milioane de ori, potrivit ziarului Adevărul.

Deşi definiţia succesului poate fi diferită de la individ la individ, articolul care cuprinde o listă de 15 principii motivaţionale, apărut în 2012, sub pseudonimul de Purpose Fairy, garanta eliberarea de lucrurile care cauzează durere, stres şi suferinţă.

La scurt timp de la apariţie, suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc a devenit autoarea celui mai citit material motivaţional din lume, bifând astfel un record mondial în mediul virtual.

„Toate aceste 15 lucruri sunt chestiuni la care eu personal a trebuit să învăţ să renunţ pentru a mă regăsi. Încep să cred că articolul trebuia scris, lumea avea nevoie de el şi s-a întâmplat să îl scriu chiar eu”, a mărturisit Luminiţa pentru Adevărul.

 

Conferinţe susţinute în faţa a sute de oameni

În 2007, Luminiţei i-a fost recomandată cartea motivaţională „The 7 Habits of Highly Effective People”, care pentru ea a declanşat declicul eliberator.

„Parcă o parte din mine care dormea de foarte mult timp a fost trezită de cartea respectivă şi mă bucur că nu a mai vrut să doarmă şi m-a forţat să îmi schimb gândirea şi modul de viaţă pentru a deveni persoana care sunt astăzi”, mărturiseşte Luminiţa.

Având câteva experienţe dureroase în urmă, atât pe plan familial, cât şi personal, tânăra s-a îndreptat spre discursul motivaţional, împărtăşind oamenilor din întreaga lume din experienţa sa şi din principiile pe care, rând pe rând, le-a descoperit pe propria piele. Principiile se bazează pe o gândire pozitivă, pe evoluţia indivizilor, pe autenticitate.

Luminiţa susţine că dacă faci curăţenie în gânduri şi dacă reuşeşti să creezi doar gânduri care să te ajute să creşti şi să te iubeşti pe tine, o să ai o viaţă frumoasă şi fericită.

Prima conferinţă motivaţională a susţinut-o în Thailanda, în faţa a 100 de persoane, arată Adevărul. A urmat discursul de la conferinţa Zentrepreneur, în faţa a 100 de oameni de afaceri, apoi discursul de la Awesomeness Fest de la Punta Cana, în Republica Dominicană (2013), în faţa unui public de 350 de oameni.

Momentan Luminiţa lucrează la prima sa carte, ce va fi publicată anul viitor. Lucrarea va fi în limba engleză şi cuprinde călătoria personală a Luminiţei, lecţiile pe care le-a învăţat, dar şi „secrete” despre cum să creezi o viaţă nouă, frumoasă şi mult mai fericită.

 

„Cele 15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit”

Pentru Luminiţa, succesul şi fericirea nu sunt determinate de ceea ce un individ obţine când ajunge la destinaţie, ci de ceea ce el devine, ce trăieşte şi ce învaţă de-a lungul drumului.

„Renunţă la nevoia de a avea întotdeauna dreptate”. Aşa sună primul principiu enunţat de Luminiţa, aceasta argumentând că multe persoane nu suportă ideea de a greşi, îşi doresc să aibă întotdeauna dreptate, chiar şi cu riscul de a încheia o relaţie minunată sau provocând mult stres şi durere. „Nu e nici un câştig dintr-un conflict verbal, în urma căruia cel din faţa mea părăseşte scena cu un gust amar şi un sentiment de dezamăgire”, explică Luminiţa.

„Renunţă la nevoia pentru control” este cel de-al doilea principiu formulat de Luminiţa. Renunţarea la vină, „la nevoia de a da vina pe alte persoane pentru ceea ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simţi sau nu simţi” reprezintă un alt secret împărtăşit de suceveancă. „Renunţă la auto-înfrângere”, „Renunţă la convingerile tale limitate”, „Renunţă la nevoia de a impresiona celelalte persoane”, „Renunţă la luxul de a critica” sunt alte principii împărtăşite de suceveancă şi care, spune ea, garantează fericirea.

„Renunţă să te mai plângi!”, îndeamnă Luminiţa. „Nici o situaţie nu te poate face trist decât dacă îi permiţi. Nu situaţia care declanşează acele sentimente este de vină, ci modul în care alegi să le priveşti. Nu subestima niciodată puterea gândirii pozitive”, explică aceasta.

„Renunţă la ideea de a te opune schimbării”, „Renunţă la etichetare”, „Renunţă la temerile tale”, „Renunţă la scuze”, mai îndeamnă Luminiţa.

Unul dintre ultimele principii enunţate de tânără şi citite mai apoi de milioane de oameni este „Renunţă la trecut”, aceasta arătând că „în special atunci când trecutul arată mult mai bine decât prezentul şi viitorul pare atât de înfricoşător, trebuie să iei în calcul faptul că momentul prezent este tot ceea ce ai şi tot ce o să ai vreodată. Trecutul după care tânjeşti, trecutul la care visezi, a fost ignorat de tine atunci când a fost prezent. Încetează să te mai păcăleşti singur. Fii prezent în tot ceea ce faci şi bucură-te de viaţă. Până la urmă viaţa este o călătorie, nu o destinaţie”.

„Renunţă la ataşament” şi „Renunţă să îţi trăieşti viaţa în funcţie de aşteptările celorlalţi” sunt ultimele „secrete” împărtăşite de Luminiţa, pentru a ajunge „liniştit, tolerant, blând şi seren”.

 

Alte zece reguli de viaţă esenţiale enunţate de Luminiţa Daniela Savin

1. Purifică-ţi gândurile

2. Asumă-ţi 100% responsabilitate pentru propria ta viaţă

3. Renunţă la tot ce e toxic în viaţa ta - gânduri, idei, prietenii, obiceiuri, oameni etc. 4. Fii bun cu tine însăţi ca să poţi fi bun şi cu cei din jur

5. Apreciază fiecare experienţă şi fiecare persoană care vine în viaţa ta, bună sau rea

6. Construieşte-ţi viaţa nu pe baza a ce ai trăit în trecut, ci pe baza a ce vrei să trăieşti în viitor

7. Foloseşte-ţi imaginaţia şi îndrăzneşte să visezi. Trăieşte-ţi viaţa ca şi cum nu ar exista limite

8. Petrece mai mult timp în natură

9. Fii autentic. Fii vulnerabil. Ai încredere în tine. Trăieşte-ti viaţa după propriile tale reguli, nu după regulile învechite ale celor din jur

10. Renunţă la frică şi permite-i iubirii să-i ia locul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc, autoarea celui mai citit material motivaţional din lume.
 Vizualizări articol: 6956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 12 voturi
Suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc, autoarea celui mai citit material motivaţional din lume4.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei