Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza datoriilor

Locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii celor circa 20.000 apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava riscă în orice moment să rămână fără apă caldă, iar asigurarea încălzirii la iarnă este sub semnul incertitudinii. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, la şedinţa cu reprezentanţii asociaţiilor de locatari, că masa lemnoasă din curtea producătorului de energie termică este sub sechestru deoarece Bioenergy a acumulat deja datorii de două milioane de euro la furnizori. Singura soluţie ar fi, potrivit primarului, ca populaţia să înceapă să-şi achite facturile restante  la energie termică.

„Datoriile populaţiei depășesc patru milioane de euro. Furnizorii dau acum lemn cu linguriţa la Bioenergy pentru că aceasta le datorează două milioane de euro. Din păcate, cetăţenii din Suceava nu au ca prioritate achitarea datoriilor la Termica şi vreau să le spun foarte clar că dacă nu plătesc nu vor mai avea apă caldă şi, la iarnă, căldură”, a afirmat Lungu.

După explicaţiile directorului general al Termica, Ovidiu Dumitrescu, referitoare la costurile comparative ale energiei termice din Suceava cu cele din România şi alte ţări europene, primarul a acuzat societatea că nu s-a prezentat niciodată cu un plan de reducere a costurilor şi s-a mulţumit doar să ceară bani de la buget.

 

„Nu ştiu ce interese sunt să schimbi operatorul pe timp de vară”

În replică, administratorul special al Termica, Marin Marinoiu, a arătat că „sistemul este putred” şi „banii intră în pământ”, dar în acelaşi timp i-a reproşat primarului că nu a protejat societatea pe care o reprezintă şi că primăria organizează licitaţie pentru desemnarea altui operator de transport şi distribuţie. „Înlocuirea operatorului Termica este o prostie! Nu ştiu ce interese sunt să schimbi operatorul pe timp de vară. Societatea a fost văduvită de terenuri, i-au fost luaţi banii din conturi! De ce?”, a întrebat Marinoiu, uitând că tocmai Termica a somat în repetate rânduri municipalitatea să desemneze un alt operator.

Pe un ton ridicat, Marinoiu a prezentat o situaţie idilică a profesionalismului şi competitivităţii Termica, cerându-i primarului să intervină şi să stopeze declinul societăţii. După ce l-a lăsat câteva minute să vorbească, Lungu i-a întrerupt discursul nostalgic după vremurile bune ale societăţii de termoficare şi a precizat sec „eu sunt primar, nu prim-secretar”.

„Aveţi o nostalgie a trecutului, vă înţeleg, dar nu mai spuneţi lucruri neadevărate. Panicaţi lumea că tăiem pădurile şi vă faceţi că nu înţelegeţi că Termica a ajuns în insolvenţă după ce a fost obligată să folosească, după retehnologizare, numai cărbune de import. Cu terenul am câştigat procesul la Curtea Supremă de Justiţie şi-i mulţumesc lui Dumnezeu că terenul e la primărie şi nu-l puteţi vinde. Primăria a băgat cei mai mulţi bani în termoficare. Dacă păstrăm acest mamut băgăm oraşul în faliment. Nu am de gând să fac asta”, a spus Ion Lungu, după care i-a concediat pe reprezentanţii Termica de la discuţii, trecând la subiectul următor al întâlnirii cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, toaletarea spaţiilor verzi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără apă caldă.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără apă caldă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Disperare trimis de
( 9 iul 2014, 18:53:45
Lungu urla disperat sa se plateasca datoriile catre Termica dar omite sa spuna ca cel mai mare datornic este primaria Suceava si ca de fapt el a falimentat Termica pentru ca afacerea fie preluata de firma lui, Bioenergy. Oare DNA ul doarme la Suceava?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei