Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Băsescu, Hemingway şi Beethoven

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Beneficiind de prietenia cam servilă a unor condeieri mai înzestraţi sau mai săraci cu talentul, Băsescu s-a apucat şi el serios de scris. Momentan, forma literară pe care o adoptă este „plângerea la CNA”, subiectul fiind mai vechea lui obsesie, „Antena 3”.

Într-una din aceste plângeri, preşedintele se arată lezat că un jurnalist i-a adus în discuţie înclinaţia către pahar. De parcă ar fi cine ştie ce dezvăluire. Prietenia sa pentru clondirul cu alcool se citeşte la prima vedere liber, în toate limbile, pe faţa sa. Se mai citeşte şi la a doua vedere, în comportamentul său.

Dacă te acuză cineva că eşti beţiv, cel mai elegant răspuns este ca prin tot ce faci să demonstrezi că nu ai de-a face cu alcoolul. Reacţia preşedintelui este însă una tipică de om care consumă din răsputeri.

Până la urmă, ar trebui să se simtă mândru, pentru că într-un top al machitorilor europeni, poporul nostru se situa acum un timp pe un onorant loc doi, fiind devansat doar de eternul rival rus. Să judecăm logic: nu e Băsescu preşedintele ţării? Nu e el alesul, care nu rata până mai ieri nici o ocazie pentru încă o  baie de mulţime? Dacă poporul bea, e normal ca alesul său să nu ducă nici el la ureche.

Pe de altă parte, pantheonul maeştrilor în ale suptului e select. De-ar fi să-l pomenim doar pe Beethoven, „Babacul”, cum îl numea cu dragoste alt profesionist în ale beţivănelii, Caragiale. Beethoven a cerut şampanie cu linguriţa pe patul de moarte. Mai e pe-acolo şi prietenul rocker Jim Morrison, pe al cărui mormânt din Paris admiratorii mai aşază şi azi sticle de uischean. Sau Hemingway, alt machitor de premiul Nobel.

Nu alcoolul e marele păcat băsist. Are el altele, mult mai grele şi mai penale. Mie puţin îmi pasă dacă bea whisky sau apă plată. Dacă o să ajungă acolo unde cred eu că va ajunge, o să-i iasă sevrajul pe urechi.

Mai e o filozofie aici. Dacă românii au ajuns să bea până la neştire, de vină sunt în principal realităţile României. Realităţi care-l au în frunte pe micul nostru prezident.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, Hemingway şi Beethoven.
 Vizualizări articol: 1273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Băsescu, Hemingway şi Beethoven4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei