Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Şeful suspendat al Poliției Fălticeni, trimis pe un post de execuţie la Biroul de Ordine Publică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Ioan Nichitoi, comandant al Poliţiei municipiului Fălticeni până la finele săptămânii trecute, când a fost suspendat din funcţie ca urmare a faptului că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Suceava, l-a trimis în judecată pentru că ar fi intervenit pe lângă un subordonat pentru ca acesta să-l scoată basma curată pe un afacerist cercetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, va lucra  pe un post de execuţie în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Suceava. Conform legii, comisarul-şef este pus la dispoziţie. Asta înseamnă că poate presta doar muncă de birou, fără acces la informaţii clasificate, fără drept de a purta armă şi fără a intra în contact cu publicul. Se va întâmpla până la finalizarea procesului în care este judecat. La final, dacă va fi condamnat, ofiţerul îşi va pierde locul de muncă sau, dacă, din contră, va fi achitat, va reveni pe postul de comandant şi îşi va primi toate drepturile salariale tăiate după suspendarea din funcţie.

Deocamdată, comanda Poliţiei Fălticeni a fost preluată de comisarul-şef Dumitru Monor, adjunctul acestei structuri. Monor asigură însă conducerea prin prisma atribuţiilor de adjunct, fără a fi împuternicit încă la comanda Poliţiei municipiului Fălticeni.

 

Pentru ce a fost trimis în judecată

Potrivit DNA Suceava, „în perioada 14.10.2013-16.10.2013, în calitate de şef al Poliţiei municipiului Fălticeni, inculpatul Nichitoi Ioan s-a implicat activ în activitatea judiciară desfăşurată de un subordonat, astfel încât acesta din urmă să nu iniţieze procedurile judiciar penale faţă de o persoană, om de afaceri, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”.

Este vorba de un accident provocat de Vasile Savu, patronul firmei „Parisienne a la Vys” din Fântâna Mare, eveniment în urma căruia acesta a avariat  alte două autovehicule înainte de a intra în curtea firmei. Printre altele, comisarul-şef este acuzat că i-a cerut subordonatului său să rupă actele întocmite în vederea punerii rezoluţiei şi înregistrării dosarului „întrucât omul de afaceri ar fi un prieten de-al său şi trebuie ajutat, în sensul de a trata incidentul ca o simplă tamponare”.

Ioan Nichitoi a negat toate acuzaţiile aduse şi consideră că îşi va câştiga dreptatea în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful suspendat al Poliției Fălticeni, trimis pe un post de execuţie la Biroul de Ordine Publică Suceava.
 Vizualizări articol: 3019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful suspendat al Poliției Fălticeni, trimis pe un post de execuţie la Biroul de Ordine Publică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care dreptate sefu? trimis de
( 8 iul 2014, 14:16:43
prostia si domnia se platesc patroane milionare(Savu),mai tirziu dar sigur.Ti-ai batut joc de foarte multa lume,sa vedem cum o mai scalzi.
2.   Comentariu trimis de
( 9 iul 2014, 00:26:55
dl.Nichitoi este mic copil in a comite abuzuri pe langa cel care/l inlocuieste la comanda .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei