Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Fetiţa de 8 ani, din Horodniceni, bătută de mătuşa care o avea în îngrijire, va fi crescută de un asistent maternal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa în vârstă de 8 ani din comuna Horodniceni care a fost bătută de mătuşa în grija căreia a fost lăsată de părinţii ei, care locuiesc tot la Horodniceni, a fost dată în plasament la un asistent maternal profesionist. Pe toată perioada plasamentului la „părintele de profesie”, fetiţa nu va putea fi vizitată de părinţi, ale căror drepturi părinteşti au fost suspendate, sau de alte rude.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că fetiţa, care locuia de ceva timp la mătuşa şi unchiul său (fratele tatălui fetei), a fost consiliată psihologic în perioada în care a fost internată în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, după ce le-a declarat anchetatorilor că a fost agresată în mod repetat şi supusă la un tratament inuman, aplicându-i-se mai mult pedepse umilitoare de către mătuşă.

Cel mai grav din toată această poveste este faptul că s-a descoperit că fata a avut anul trecut un braţ fracturat, posibil tot din cauza bătăilor încasate, însă minora nu a fost dusă la spital. „În urma anchetei sociale, a discuţiilor pe care minora le-a avut cu specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului, s-a decis ca fata să fie plasată în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist. Instanţa judecătorească este cea care va decide dacă copilul va reveni în familia naturală sau nu”, a completat  Nicoleta Daneliuc.

 

Mătuşa agresivă s-a ales cu dosar de cercetare penală

Totul a plecat de la o serie de sesizări ajunse la urechile poliţiştilor şi asistentului social din cadrul Primăriei Horodniceni. Fata în vârstă de 8 ani era în grija unchilor, deşi părinţii săi stau în aceeaşi comună. Aceştia din urmă, care mai au un copil în vârstă de 6 ani, au motivat că au dat fata în îngrijirea celor doi unchi pentru că aceştia au condiţii materiale mai bune, nu au copii, deşi şi-au dorit unul, şi stau mai aproape de şcoala din sat, la care învaţă minora. Micuţa s-a plâns însă că este bătută de mătuşă şi a cerut disperată ajutor. Ea a mai povestit că a fost supusă şi la pedepse, fiind obligată să stea noaptea cu mâinile în sus. Poliţiştii de la Horodniceni s-au autosesizat despre acest caz şi au demarat o anchetă. Măriuţa Mâncaş, în vârstă de 45 de ani, femeia acuzată de agresiune, a negat că a bătut-o pe fată şi susţine că aceasta a inventat întreaga poveste. Totuşi, având în vedere leziunile identificate, faţă de femeia în vârstă de 45 de ani s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa de 8 ani, din Horodniceni, bătută de mătuşa care o avea în îngrijire, va fi crescută de un asistent maternal.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetiţa de 8 ani, din Horodniceni, bătută de mătuşa care o avea în îngrijire, va fi crescută de un asistent maternal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei