Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Denisa Ioana Iordache - singura elevă de 10 la bacalaureatul din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Denisa Ioana Iordache, absolventă a Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, este o tânără bacalaureată care, în aceste zile, culege roadele unei munci depuse timp de patru ani de zile, pe toată perioada liceului.

Ioana este singura bacalaureată de 10 din judeţ, eleva obţinând calificativul maxim la toate disciplinele examenului din acest an – română, matematică şi biologie (anatomie).

Diana a învăţat într-o clasă de matematică informatică intensiv, fiind constant o elevă de nota 10. A fost şefă de promoţie cu o medie a anilor de liceu de 9,89, iar cât priveşte media din clasa a XII-a, doar câteva sutimi au despărţit-o pe eleva eminentă de media perfectă (media 9,92).

 

Nu se aştepta la 10 la română

Cu privire la examenul de bacalaureat, Ioana mărturiseşte că s-a pregătit pentru această testare pe tot parcursul clasei a XII-a, intensificând pregătirea în perioada dinaintea bacului, când aloca circa două ore pe zi pentru fiecare disciplină de examen.

A rezolvat zeci de variante cu subiecte asemănătoare celor de la examenul maturităţii, iar munca i-a fost recompensată printr-o notă pe care a luat-o şi pe tânără prin surprindere.

„La matematică şi biologie mă aşteptam la 10, dar la română m-a surprins puţin pentru că este o disciplină unde vorbim de subiectivism şi unde nota maximă se obţine mai greu. Nu am tocit comentarii, nu am învăţat pe de rost compuneri, etc. La română e bine să laşi să lucreze inspiraţia şi talentul”, a mărturisit Ioana. Despre subiectele variantelor extrase, Ioana a menţionat că i s-au părut „medii spre uşoare”.

Eleva a obţinut de-a lungul celor patru ani de ciclu liceal rezultate notabile în cadrul a numeroase concursuri sau olimpiade, competiţii ce au “călit-o” pentru examenul de bac. În 2013, Ioana a fost laureata Concursului Naţional „Tinere condeie”, iar în 2014, în cadrul aceleiaşi competiţii, şi-a adjudecat locul al III-lea.

 

Vrea să urmeze medicina

Ioana a dedicat multe săptămâni studiului, a trecut de emoţiile bacalaureatului, însă încă nu îndrăzneşte să viseze la vacanţe sau zile libere deoarece o aşteaptă un nou examen, cel de admitere la facultate.

Ioana nu va lua calea străinătăţii pentru a-şi continua studiile superioare. Ea vrea să urmeze Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.

Pentru admitere, eleva va susţine examen la biologie. „Pot spune că bacul a fost hopul cel mic pentru că emoţii mai mari am la examenul de admitere”, a recunoscut Ioana.

 

O fată de 10 în 2013

În 2013, Diana Elena Grosariu, absolventă a Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a fost singura bacalaureată de 10 din Suceava.

În 2012, în judeţ au fost patru note de 10, acestea aparţinând elevelor Clara Alexandra Căşuneanu (Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava), Adriana Silvia Dobrescu (Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei), Maria Moisuc (Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava) şi Roxana Elena Rusu (Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Denisa Ioana Iordache - singura elevă de 10 la bacalaureatul din acest an.
 Vizualizări articol: 5185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Denisa Ioana Iordache - singura elevă de 10 la bacalaureatul din acest an4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 iul 2014, 00:22:43
Felicitari acestei merituoase domnisoare !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei