Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ierarhie

Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie a rezultatelor bacalaureatului din acest an, prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, înainte de depunerea contestaţiilor, relevă faptul că 65,73% (3.694) dintre candidaţii suceveni au promovat examenul maturităţii. În total, 5.620 de absolvenţi de liceu au susţinut testarea.

Cele mai multe din notele celor care au fost declaraţi „reuşiţi” aparţin intervalului 8-8,99 (1.057) şi 7-7,99 (1.042). 973 de bacalaureaţi au medii între 6 şi 6,99, iar alţi 622 se pot mândri cu medii mai mari de 9.

Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afişate duminică, pe portalul Ministerului Educaţiei, cu o zi mai devreme decât era prevăzut în calendarul evaluării. În 2013, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava a fost, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 64,48%.

 

Ierarhia liceelor din judeţ

Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc este singurul liceu din judeţ unde au promovat toţi candidaţii examenul maturităţii, scenariu similar cu cel din 2013, când unitatea câmpulungeană s-a aflat în fruntea clasamentului liceelor din judeţ. Urmează Colegiul Naţional „Petru Pareş”, cu o rată a promovabilităţii de 98,47%, şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, cu 96,83% dintre candidaţi promovaţi.

Promovare de peste 90% s-a mai înregistrat la liceele: CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (92,72%), CN „Mihai Eminescu” Suceava (92,66) şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (91,23%).

De partea cealaltă, la coada clasamentului se află Centrul de Studii "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Bucovina Câmpulung Moldovenesc, cu formă de învăţământ frecvenţă redusă, unde un singur candidat din cei 16 înscrişi a promovat examenul, cu media 7,2.

O situaţie similară este înregistrată şi la Liceul Tehnologic "Vasile Gherasim" din Marginea, unde un singurul candidat a promovat examenul, acesta având media 6,25.

De asemenea, la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" Suceava doar doi absolvenţi au reuşit să obţină medii de promovare a bacalaureatului.

Promovare sub 50% se înregistrează la 20 din cele 44 de unităţi liceale din judeţ.

În topul ruşinii, pe lângă cele trei licee cu rezultate mediocre menţionate, se mai poziţionează Colegiul Tehnic "Samuil Isopescu" Suceava (promovabilitate de 14,49%), Liceul Tehnologic "Moldova" Suceava (18,60%), Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc (23,26%).

 

Locul 9 la nivel naţional

Cu o rată a promovabilităţii de 65,73%, Suceava se situează pe locul 9 într-o ierarhie alcătuită pe baza rezultatelor de la bac. Pe primele trei locuri se află judeţele Brăila, Cluj şi Iaşi, cu o promovabilitate de peste 70%.

Cele mai slabe rezultate din ţară sunt la Ilfov, Gorj şi Teleorman.

La nivel naţional, în această sesiune au promovat 59,25% dintre absolvenţii de clasa a XII-a.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, în judeţul Suceava, un singur candidat a obţinut media 10 la bacalaureat, fiind vorba despre un elev de la Liceul Teoretic "Ion Luca" din Vatra Dornei, profilul matematică-informatică.

Următoarea medie, 9,98, a fost obţinută de un absolvent de la Colegiul Naţional "Nicu Gane" din Fălticeni, fiind urmat de un candidat de la Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, care a obţinut media 9,96, şi de un elev de la Colegiul Naţional "Petru Rareş", cu media 9,95. La colegiile "Dragoş Vodă" Câmpulung Moldovenesc, "Dimitrie Cantemir" Suceava şi "Mihai Eminescu" Suceava cea mai mare medie obţinută la bacalaureat este 9,93. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei