Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă internă

Conducerea Poliţiei, nemulțumită că unii şefi îşi părăsesc raza de competenţă fără aprobare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, asigurată în această perioadă de comisarul-şef Viorel Onea, a transmis recent dispoziţii către toţi şefii de structuri de poliţie din judeţ, de la şefii de post şi până la şefii de poliţii municipale şi orăşeneşti, cerându-le să nu-şi mai părăsească raza de competenţă, chiar şi în timpul liber, fără a cere aprobarea comandanţilor ierarhici superiori.

Dispoziţiile au stârnit reacţia Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), care a declanşat un atac dur la adresa comisarului-şef Viorel Onea.

 

Informări şi înscrieri în registrul de părăsire, inclusiv în timpul liber

Conform dispoziţiei remise de conducerea IPJ Suceava „în ultima perioadă de timp s-a constatat că şefii de secţii de poliţie rurală şi şefii de posturi de poliţie comunală sau înlocuitorii legali ai acestora părăsesc zona de competenţă teritorială fără aprobarea conducerii secţiei de poliţie rurală din care fac parte sau şefului poliţiei municipale sau orăşeneşti la care se arondează”. Şefii de poliţie sunt avertizaţi că inclusiv deplasările la unităţi de Parchet, în interes de serviciu, din afara razei de competenţă, trebuie aduse în prealabil la cunoştinţa şefilor. Şefii de structuri de poliţie trebuie să-şi anunţe superiorii când pleacă din localitate inclusiv în timpul liber.

“Pentru părăsirea unităţii administrativ-teritoriale şi a zonei de competenţă, în afara orelor de program, se va informa şeful nemijlocit şi dacă nu sunt activităţi sau misiuni urgente şi operative la care trebuie să participe, atunci se va înscrie în registrul de părăsire de la sediul subunităţilor la care arondează”, se mai arată în dispoziţia conduceriiIPJ Suceava. Conducerea IPJ Suceava consideră foarte fireşti aceşti paşi. Pe de o parte pentru a exista un control asupra a ceea ce fac în timpul serviciului poliţiştii, iar pe de altă parte pentru a putea fi acoperite activităţile şi problemele care apar în weekend sau în alte perioade când personalul disponibil este mai redus.

 

Sindicaliştii spun că dispoziţia nu este legală şi îi îndeamnă pe cei vizaţi să nu o respecte 

Aceste dispoziţii nu au fost deloc bine primite de reprezentanţii din sindicat ai agenţilor de poliţie.

Conform unui comunicat al SNAP, „din punct de vedere juridic, presupusa dispoziție nu respectă nici cele mai elementare condiții, respectiv nu este menționat temeiul de drept în baza căruia este emisă, nu respectă structura unui act cu caracter administrativ și nu este vizată de legalitate”.

Sindicaliştii spun că au sesizat conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române în vederea tragerii la răspundere a comisarului-șef Viorel Onea. Ei consideră că dispoziţia semnată de acesta s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale în vigoare şi sunt revoltaţi că acesta şi-a permis „să dispună de timpul liber al polițiștilor și de dreptul lor de a se deplasa liber”.

„Le transmitem colegilor de la IPJ Suceava că aceste înscrisuri nu reprezintă din punct de vedere juridic acte administrative, în consecință nerespectarea lor nu poate produce consecințe”, se mai arată în comunicatul SNAP.

Mai trebuie spus că în respectivul comunicat, asumat de Biroul executiv central al SNAP, sunt mai multe atacuri dure la persoana comisarului şef Viorel Onea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Poliţiei, nemulțumită că unii şefi îşi părăsesc raza de competenţă fără aprobare.
 Vizualizări articol: 991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Conducerea Poliţiei, nemulțumită că unii şefi îşi părăsesc raza de competenţă fără aprobare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 iul 2014, 11:22:50
nu inteleg de ce la conducerea unor institutii se mai afla "comunisti in toata regula".de asta nu se vede nici un progres in relatia acestor institutii cu cetateanul .cum sunt tartati salariatii acestor institutii de sefii lor asa trateaza si ei cetateanul .
2.   Dispozitii aberante trimis de
( 8 iul 2014, 12:07:27
Cred ca ar trebui o dispozitie si cand are voie politistul sa-si frece femeia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei