Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2014 - Anul XIX, nr. 155 (5664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

O echipă de studenţi de la USV va reprezenta România la un concurs internaţional pentru crearea de produse alimentare inovative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei „Ecotrophelia”, ce va avea loc la Paris, în perioada 19-20 octombrie 2014. Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Produsul „TopIce Icecream” a câştigat premiul I, trofeul fazei naţionale a competiţiei „Ecotrophelia” şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a concursului. Echipa câştigătoare a locului I a fost formată din studenţii Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Valentina Mancaş, coordonatori ştiinţifici fiind conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija şi conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu.

 

Mai multe premii pentru studenţii suceveni

În total, trei echipe de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au participat, în perioada 26-29 iunie, la cea de a treia ediţie a competiţiei naţionale „Ecotrophelia”, care s-a desfăşurat la Universitatea „Sapienţia” Miercurea Ciuc. Concursul a fost deschis tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Pe lângă reuşita studenţilor calificaţi la faza internaţională, studenţii USV s-au remarcat şi cu alte performanţe.

Produsul „Margareta gluten-free muffins” a obţinut două premii: premiul II al compeţiei „Ecotrophelia” şi premiul special pentru cel mai bun concept de marketing oferit de compania SC Covalact SA. Echipa câştigătoare a locului II a fost formată din studenţii Andrei Cicioc, Camelia Doroftei, Ilie Doroftei, Ana-Maria Gontariu, coordonatori ştiinţifici: conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu.

Cea de a treia echipă a USV participantă la concurs a fost echipa formată din studenţii Ovidiu Procopeţ, Daniela Larisa Zaharia, Loredana Petruneac, Cosmin Botezatu. Aceştia au prezentat produsul „Smoked Trout Cod with Truffles”, avându-i coordonatori ştiinţifici pe conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu şi conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija.

Juriul naţional al competiţiei a fost compus din şapte membri, specialişti în domeniul industriei alimentare, de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România ca fiind persoane competente şi independente.

Studenţii suceveni au concurat cu 14 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din cadrul a şapte universităţi din ţară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Sapienţia” din Miercurea Ciuc, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Concursul „Ecotrophelia” a fost organizat sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „Food For Life”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O echipă de studenţi de la USV va reprezenta România la un concurs internaţional pentru crearea de produse alimentare inovative.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O echipă de studenţi de la USV va reprezenta România la un concurs internaţional pentru crearea de produse alimentare inovative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei