Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Primarii suceveni l-au asaltat pe Liviu Dragnea cu solicitări de fonduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a participat în cursul zilei de ieri la o întâlnire cu majoritatea primarilor şi parlamentarilor suceveni, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de proiectele pe care administrațiile locale le au în derulare, fiind prezentate şi o serie de informaţii legate de posibilităţile de atragere de fonduri europene în viitorul exerciţiu bugetar, 2014 – 2020. În cadrul discuţiilor, primarii care au reuşit să ia cuvântul, fie că sunt membri ai PSD, fie că fac parte din partidele de opoziţie, l-au asaltat pe Liviu Dragnea cu solicitări de fonduri pentru finalizarea investiţiilor pe care le au în derulare sau care sunt sistate din diverse motive.

Astfel, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură (PNL), a solicitat fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău, în timp ce primarul din Vultureşti a cerut sprijin pentru modernizarea a trei kilometri de drum judeţean şi pentru un cămin cultural. Tot primarul din Vultureşti i-a cerut ministrului Dezvoltării să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemelor proprietarilor de terenuri care se află sub luciu de apă.

Rând pe rând, au mai luat cuvântul primarii din Panaci, Poieni Solca, Vatra Dornei, Suceviţa, Burla, Fântânele, Preuteşti, Iacobeni şi Milişăuţi, fiecare solicitând sprijin pentru diverse investiții în şcoli, drumuri, cămine culturale sau pentru alocarea de microbuze şcolare.

De precizat că primarul din Milişăuţi, Mircea Laurus, a ţinut să-i spună ministrului Dezvoltării că începând din anul 2004, când această localitate a fost transformată în oraş, şi până în prezent, „oraşul Milişăuţi a rămas numai cu murăturile, fără drumuri, trotuare şi fără nici un sprijin”. Laurus i-a solicitat lui Dragnea să sprijine oraşele noi, având în vedere că acestea nu au putut să acceseze fonduri europene, deşi au pregătite proiecte în acest sens. După ce i-a transmis lui Mircea Laurus că vrea să meargă în Milişăuţi pentru că „toată lumea vă laudă cu murăturile şi vreau să văd dacă sunt mai bune decât alea pe care le fac eu acasă”, Liviu Dragnea a precizat că în viitorul exerciţiu bugetar oraşele vor avea la dispoziţie 2,8 miliarde de euro pentru proiecte de dezvoltare urbană. „ Cele care vor beneficia în special şi care au neapărată nevoie de aceste fonduri europene, pentru că nu au avut până acum, sunt oraşele mici, exact genul oraşului dumneavoastră. Şi cum celelalte  localităţi vor fi tratate corect, şi oraşul dumneavoastră va fi tratat corect”, i-a spus Liviu Dragnea primarului din Milişăuţi.

 

Dragnea promite sprijin pentru cazinoul din Vatra Dornei

Pe de altă parte, făcând referire la problemele semnalate de primari, ministrul Dezvoltării a arătat că lucrările la unităţile de învăţământ vor putea fi finalizate cu fonduri europene disponibile în viitorul exerciţiu financiar. Dragnea a făcut referire şi la pârtia de pe Rarău, precizând că în cazul unor astfel de investiţii a existat „o abordare greşită”.

„A fost foarte multă dorinţă, dar nimeni nu s-a gândit cât de mare e putinţa. Şi suntem în situaţia în care la pârtii, la nivel naţional, avem acum lucrări executate şi nedecontate de aproape 500 de milioane de lei. Asta e de fapt marea problemă în zona asta. Dincolo de multe nereguli este o problemă la care încercăm să-i găsim o rezolvare. Din păcate, nu putem să le finanţăm nici pe fonduri europene. Dar dacă dăm 500 de milioane de lei la pârtii, trebuie să tăiem de la celelalte lucrări, de la alimentări cu apă, canalizare, drumuri judeţene, comunale, şcoli şi grădiniţe”, a explicat Dragnea.

El a mai afirmat că deocamdată răspunsul este „nu” în cazul pârtiei de schi de pe Rarău, însă această problemă va fi analizată cu toată atenţia, iar în perioada următoare se va face o prioritizare a acestor investiţii pentru a se stabili care dintre acestea vor fi finanţate în situaţia în care se găsesc fonduri. În acelaşi timp, ca răspuns la o solicitare a primarului din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, Liviu Dragnea a spus că Executivul va sprijini  reabilitarea cazinoului din acest municipiu. De asemenea, ca răspuns la o întrebare a primarului din Vultureşti, Dragnea a afirmat că în cadrul Guvernului va fi finalizat un demers prin care iazurile să treacă în proprietatea comunităţilor locale sau judeţene.

„Este un demers care trebuia să fie început poate chiar de către cineva de la dumneavoastră de aici, din Suceava. Sau poate a fost început şi a fost făcut prost. Lacurile şi bălţile trebuie să revină în proprietatea comunităţilor locale sau judeţene. Nu mai putem sta în această situaţie când terenul este al nu ştiu cui, digurile sunt ale nu ştiu cui, apa este a nu ştiu cui, şi peştele al nimănui. Ca să nu mai vorbim de impozite şi taxe. Categoric mai devreme sau mai târziu genul acesta de obiective vor intra în patrimoniul comunităţilor locale”, a spus Dragnea. El a mai spus că în această vară va mai veni de cel puţin două ori în judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii suceveni l-au asaltat pe Liviu Dragnea cu solicitări de fonduri.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarii suceveni l-au asaltat pe Liviu Dragnea cu solicitări de fonduri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei