Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Dragnea anunță că Regiunea de Nord-Est va beneficia de cele mai multe fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu majoritatea primarilor şi parlamentarilor suceveni, că Regiunea de Nord – Est va beneficia de cele mai multe fonduri prin Programul Operaţional Regional din exercițiul bugetar 2014 – 2020. Făcând referire la Regiunea de Nord - Est, şi în special la Suceava şi Botoşani, Liviu Dragnea a spus că Executivul va avea un alt tip de abordare pentru aceste judeţe. „Regiunea Nord-Est este regiunea care se află pe penultimul loc din punctul de vedere al nivelului de dezvoltare. Şi din acest motiv, Guvernul nostru a hotărât ca pentru această regiune să se realizeze un program special de dezvoltare în care să fie incluse toate sursele de finanţare, respectiv Programul Operaţional Regional, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi toate celelalte programe de dezvoltare finanţate din fonduri europene, precum şi programele de dezvoltare finanţate din fonduri de la bugetul de stat”, a explicat Dragnea.

El a făcut referire în special la Programul Operaţional Regional, precizând că suma alocată pentru această regiune este mai mare decât suma alocată pentru oricare din celelalte regiuni din România. Liviu Dragnea a subliniat că pentru Regiunea de Nord-Est a fost realizată o analiză riguroasă din care a reieşit nivelul actual de dezvoltare, cauzele care au generat acest nivel scăzut de dezvoltare, precum şi mijloacele, acţiunile şi instrumentele care trebuie să fie folosite pentru dezvoltarea acestei zone a ţării şi pentru bunăstarea cetăţenilor. „De asemenea, din punctul de vedere al Programului Naţional de Dezvoltare Locală, i-am spus președintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, că pentru următoarea etapă de după rectificarea bugetară, când probabil va mai fi alocată o sumă pentru aceste proiecte de dezvoltare, să încerce să promoveze şi obiective noi”, a mai afirmat ministrul Dezvoltării regionale. El a spus că până în momentul de faţă, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, s-a stabilit că prioritare pentru finalizare erau proiectele care erau la minim 60% grad de execuţie pentru alimentări cu apă şi canalizare, şi 70% pentru drumuri. „Dar nu vrem să stopăm obiectivele noi de investiţii, pentru că o comunitate nu poate fi pedepsită să nu mai beneficieze de nici o sursă de finanţare până nu se finalizează proiectele în alte zone. Nu aşa se dezvoltă ţara, mai ales în această regiune, pentru că aici este nevoie de o abordare integrată pentru a micșora diferențele de dezvoltare atât în comparaţie cu alte regiuni, cât şi în interiorul regiunii. Pentru că şi în interiorul regiunii dumneavoastră sunt diferenţe de dezvoltare între anumite zone”, a mai declarat Liviu Dragnea. 

Pe de altă parte, el a făcut referire şi la programele de finanţare derulate prin Compania Naţională de Investiţii, în special pentru cămine culturale şi săli de sport. Ministrul Dezvoltării regionale a precizat că la rectificarea bugetară va fi alocată o sumă mai mare de bani pentru astfel de investiţii. Nu în ultimul rând, el a anunţat că în scurt timp va fi prezentat programul de dezvoltare al Regiunii de Nord – Est. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea anunță că Regiunea de Nord-Est va beneficia de cele mai multe fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dragnea anunță că Regiunea de Nord-Est va beneficia de cele mai multe fonduri europene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe cine mai alegem!?... trimis de
( 6 iun 2014, 13:43:46
Conducatorii nostri sunt asa cum i-am ales noi, prostimea. Corupti, aroganti, nepregatiti si dezinteresati in a relationa cu oamenii. Nu au un plan de perspectiva, nu au tact, iar tactica de a rezolva problemele stringente ale Sucevei nu exista. Nu-i normal ca oamenii care i-au votat, din toata inima, sa asiste la toate neputiintele lor.

De cind s-au instalat USL-istii, ma refer pe plan local, nu s-a vazut mai nimic. S-a umblat la forma ( schimbari de personal, de la sefi pina la subordonati), dar la continut se critica, fara a se pune altceva in loc. Cind in timpul acesta ar fi fost bine pentru alegatori sa fi vazut o schimbare, o prefigurare de bune intentii. Macar o bruma de intentii. Directia spre ce vom merge inca nu este bine definita, sunt cautari, intentiile nu sunt clare… oamenii nu au incredere. Vad doar automultumire si multa aroganta stiid ca noi nu avem alternative la alegere. Este trist ce va fi cu zona noastra!
Nu-i normal ca oamenii care i-au votat, din toata inima, sa asiste la toate neputiintele lor.
Ba se face centura, aeroportul, asfaltarea strazilor , autostrada la Suceava, ba nu se face... Ne duceti cu vorba! Bine ca vin cei din SUD si ne promit marea cu sarea, pina ii alegem!
Realitatea este că Nechifor, Dragnea, ca si Victor Ponta mint pe toată lumea. Ceea ce se face acum, demonstreaza înca o dată că acesti oameni nu iși ține promisiunile.
Exact ca primarul nostru Lungu, care procedeaza la fel, vorbeste, promite, dar ce face?!
Pe cine mai alegem!?...
2.   Sa fie adevarat ? trimis de
( 6 iun 2014, 15:00:07
Ar fi bine sa fie adevarat .
Sa nu fie doar campanie electorala.Daca suntem la Suceava le zicem sucevenilor ca ei vor primii cele mai multe fonduri.Daca suntem la Botosani le zicem lor , si asa mai departe. Ce te costa sa dai din gura ? Pe urma pot fi invocate tot felul de motive . Ca, capra era slaba , ca nu dadea lapte , ca bate vantul ,etc...
Deocamdata se stie clar, ca si actualii politicieni incep sa calce vertiginos pe urmele precedentilor.Si investesc in judetele si localitatile din care provin.
Jumatate de mapamond se uita zilele trecute la partida dintre Simona Halep si cele mai bune tenismene .Iar in Romania se difuzau gafele Biancai Dragusanu.
Proiectele de autostrada care urmau sa deserveasca cel mai mare exportator din Romania (Dacia Pitesti ) au fost modificate astfel incat sa treaca pe la poarta casei Domnului Dragnea.Centura ocolitoare a Sucevei a fost sistata din cauza lipsei de fonduri.
Exista oare un proiect major realizat de actualul guvern in Suceava ?
Se tot discuta despre aeroport si eventualitatea modernizarii acestuia .In conditiile in care din ce in ce mai multi suceveni nu au locuri de munca ,iar cei care lucreaza , lucreaza pe degeaba.Pe 600-800 Ron, care abia le ajung sa-si plateasca facturile impovarate de noile taxe( Pe stalp , pe soricel , pe elefant ,pe sandale ).In conditiile in care cei care fac naveta nu-si mai permit sa-si plateasca abonamentele de transport.
In conditiile in care nu exista locuri de munca , iar cele existente nu sunt remunerate corespunzator , orice investitie este aiurea.In conditiile in care nu circula banul in Romania.Si sunt doar un procent de 20% care au bani .Totul este in zadar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei