Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest spontan

Peste 70 de salariaţi de la Electrica cer să li se plătească salariile pe care nu le-au mai primit din decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de salariaţi ai Electrica, societate aflată la un pas de declanşarea falimentului, au protestat ieri, în curtea societăţii, solicitând să li se achite măcar salariile pe care nu le-au mai primit de şase luni de zile.

Alungaţi de ploaie, aceştia s-au adăpostit pe sub streșinile clădirilor şi pe holuri, dar au continuat acţiunea de protest, disperaţi că nu au cu ce îşi întreţine familiile.

„Este o situaţie umilitoare. Nu ne-am primit salariile curente din luna decembrie, deşi noi ne-am îndeplinit atribuțiile de muncă”, au spus protestatarii, care sunt angajaţi ai societății Servicii Energetice Moldova, cu acţionariat Electrica SA.

În Suceava, în această situaţie sunt 74 de persoane, dar la nivelul Moldovei sunt afectaţi de aceeaşi problemă 390 de salariaţi.

Deşi ar avea dreptul şi la salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă, oamenii cer să li se achite măcar salariile la zi, înainte de a fi trimişi acasă definitiv, pentru că deja au  primit preaviz de încetare a contractului de muncă, iar de la 1 iulie vor fi şomeri.

„În mai am refuzat să mai mergem la lucrări, pentru că oamenii nu mai aveau resurse cu ce să se mai descurce – facturi, hrană, nevoi curente. Ceea ce facem astăzi este o încercare disperată de a atrage atenţia autorităţilor. În toamnă am avut o mişcare de protest la Prefectură, am lăsat şi o scrisoare adresată prefectului Sucevei, Guvernului României, Ministerului Energiei, dar nu am primit nici un răspuns”, a declarat  Adriana Laţcu, vicelider sindical Electroenergia Suceava, afiliat la Federaţia Univers.

Protestatarii s-au arătat revoltaţi că nu au beneficiat de sprijinul federaţiei sindicale din care fac parte, toate solicitările de protest fiindu-le respinse.

Lichidatorul judiciar al societăţii, firma Sierra Quadrant din Bacău, le-a spus angajaţilor că au fost înscrişi cu salariile restante la masa credală, adică îşi vor primi drepturile după ce vor fi vândute toate activele societăţii.

„În caz de faliment noi venim pe locul III la masa credală, în loc de II, cât suntem acum. Practic, nu mai avem nici o şansă să ne recuperăm salariile restante şi plăţile compensatorii, care ar trebui să fie acordate conform contractului colectiv de muncă”, a adăugat viceliderul sindical Electroenergia Suceava.

Principalul obiect de activitate al societăţii îl reprezintă construcţiile, reparaţiile şi întreţinerea de reţele electrice de medie şi joasă tensiune, E.ON fiind unul dintre principalii clienţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 70 de salariaţi de la Electrica cer să li se plătească salariile pe care nu le-au mai primit din decembrie.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 70 de salariaţi de la Electrica cer să li se plătească salariile pe care nu le-au mai primit din decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei