Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Oraşele vor avea la dispoziţie o sumă de 2,8 miliarde de euro în exercițiul bugetar 2014 – 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că oraşele din România vor avea la dispoziţie în exerciţiul bugetar 2014 – 2020 o sumă de 2,8 miliarde de euro pentru proiecte de dezvoltare. Liviu Dragnea a fost prezent ieri la Suceava, unde a participat la o întâlnire cu aleşi locali şi parlamentari suceveni, în care a anunţat că pentru prima dată, în viitorul exerciţiu bugetar, au fost alocate mai multe fonduri pentru dezvoltare urbană. 

„Am avut discuţia finală marţi cu cei de la Comisia Europeană şi au înţeles că nu cedăm aici. Pentru că am schimbat acea abordare cu banii care erau concentraţi pe şapte poli de creştere. Nu am mai vrut să se întâmple asta”, a spus Dragnea. El a adăugat că nu a fost normal ca banii pentru dezvoltarea urbană să fie direcţionaţi către şapte mari municipii din ţară, iar celelalte peste 300 de oraşe şi municipii să nu beneficieze de fonduri pentru dezvoltare, „în speranţa că dacă se duc banii la Iaşi ajunge dezvoltarea şi la Vatra Dornei sau la Suceava”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că cea mai mare parte din totalul de 2,8 miliarde de euro va fi alocată pentru oraşele şi municipiile din Regiunea de Nord – Est.

„La această sumă au acces toate municipiile şi oraşele, cu sume relativ dedicate. Iar pe lângă celelalte surse financiare care erau disponibile, acum va fi o sumă certă pentru oraşe. Şi mă interesează foarte mult ca oraşele mici şi mijlocii să poată avea acces la această sumă, pentru că este singura şansă de regenerare urbană”, a spus Dragnea. El a explicat că aceste fonduri vor putea fi folosite inclusiv pentru proiecte de reabilitare de străzi.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea le-a transmis primarilor suceveni că cel târziu din această toamnă se vor putea depune proiectele pe viitoarele programe europene din noul exerciţiu bugetar. Dragnea a arătat că marţi a avut o întâlnire cu reprezentanţii Directoratului Regional pentru Politică Regională - DG Regio, în cadrul căreia au fost discutate Programul Operaţional Regional şi celelalte programe gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale. „Ne-am pus la punct cu toate neînţelegerile, toate observaţiile au fost introduse în program, iar marţi o să avem o întâlnire cu premierul şi miniştrii care se ocupă de fondurile europene şi vom trimite la Bruxelles forma finală a acordului de parteneriat. Asta înseamnă că în două - trei săptămâni, din punctul  nostru de vedere, acest acord de parteneriat ar putea fi semnat. Deci, în această vară, cel mai târziu în această toamnă, puteţi depune proiecte pe programele europene”, le-a spus Liviu Dragnea primarilor suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oraşele vor avea la dispoziţie o sumă de 2,8 miliarde de euro în exercițiul bugetar 2014 – 2020.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oraşele vor avea la dispoziţie o sumă de 2,8 miliarde de euro în exercițiul bugetar 2014 – 20205.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei