Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La război fără puşcă

Poliţiştii de la patru posturi comunale nu au maşină de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la patru posturi comunale din judeţul Suceava nu au maşină de serviciu, deplasându-se la sesizările pe care le primesc cu propriile autoturisme, cu maşini împrumutate de la posturile vecine sau pur şi simplu pe jos. Situaţia a fost semnalată de liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Suceava, agentul-şef principal Vasile Grumăzescu, şi este doar vârful situaţiei foarte grele în care se află agenţii de la posturile comunale, spune acesta.

 

Aşteaptă maşinile colegilor de la postul vecin ori de la secţiile rurale

Posturile de poliţie fără maşină de serviciu sunt cele de la Iaslovăţ, Burla, Poieni Solca si Bălăceana. La nivel oficial, lucrătorii de la aceste posturi primesc sprijin auto, când este cazul, de la secţiile rurale de care aparţin ori de la posturile comunale învecinate. La apelurile la 112 privind cazuri mai grave răspund de regulă şi poliţiştii de la secţiile rurale, însă la sesizările mărunte cel care trebuie să răspundă primul este omul de la post. 

„Oamenii se descurcă aşa cum pot, însă de multe ori când sunt urgenţe apelează la maşinile personale. Este o situaţie critică şi umilitoare pentru ei”, a declarat agentul-şef principal Vasile Grumăzescu. La această problemă se adaugă una mult mai răspândită, criza de personal care afectează aproximativ 30% din posturile comunale din judeţ.

 

Programul de lucru nu poate fi respectat din cauza crizei de personal

Liderul SNAP Suceava a mai declarat că probleme de personal la capitolul agenţi de ordine publică sunt şi la poliţiile municipale şi orăşeneşti. El a exemplificat cu cazul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, unde la structura de ordine publică schema de personal este aproape la jumătate faţă de normal. Probleme mari mai sunt şi la Postul de Poliţie Valea Moldovei, unde cei trei lucrători care trebuie să gestioneze situaţia din comunitatea de romi de la Mironu au o muncă aproape imposibilă. 

Vasile Grumăzescu a declarat: „În aceste condiţii programul de lucru al poliţistului nu poate fi respectat. Oamenii lucrează peste program şi nu li se respectă cele două weekenduri libere obligatorii pe lună. Sunt situaţii cunoscute la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi sperăm ca noul şef, oricare va fi el, să accepte dialogul şi să caute soluţii şi pentru agentul din stradă. Vrem să ne facem datoria, suntem conştienţi că avem obligaţii, însă avem şi drepturi”. În opinia sa, adesea personalul din conducerea poliţiei face o diferenţiere discriminatorie între ofiţeri şi agenţi de poliţie, primii având parte de mult mai multe privilegii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii de la patru posturi comunale nu au maşină de serviciu.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii de la patru posturi comunale nu au maşină de serviciu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 iun 2014, 15:07:25
Iar daca le au , nu au benzina sa circule cu ele , iar daca au si benzina stau in garaj sau umbla cu ele in interes personal( pe la doamne).Sa circule pe jos ,cum o faceau inainte .Iar in caz extrem se poate apela la cei care au.Activitatea lor trebuie sa fie de preventie , sa fie pe strada alaturi de cetatean , sa fie vazuti .Nu sa imprastie praful cu Loganul de strada.
2.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2014, 21:04:10
Dati le un cal..asa vor fi si politistii utili societatii...si acu ce vreti ? cheta sa le cumparam masini? e o chestie interna de organizare..dati le o pe a lui Todirut..nu spuneati la un moment dat ca era nu s ce 4x4 garat aiurea pe la ISJ?
IACA stire...n au masini... Mersul pe jos e sanatos !Poieni Solca la ce i trebe masina? Bidiviul si caruta...nici hoti nu s pearactere rămase.
Câmpurile notate cu ✰ sunt obligatorii. Monitorul de Suceava işi rezervă dreptul de a publica mesajele dvs.
Sunt interzise folosirea unui acolo..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei