Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislație

Dragnea a anunţat la Suceava că Executivul intenționează să modifice salarizarea personalului din administrație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Suceava, că Executivul a finalizat aproape în totalitate pachetul legislativ pentru modificarea legislaţiei privind administraţia publică locală. Liviu Dragnea a declarat la o întâlnire cu parlamentari şi aleşi locali suceveni că acest pachet conţine Legea finanţelor publice locale, Legea administraţiei locale, Statutul funcţionarului public şi Statutul aleşilor locali.

„Toate aceste legi vrem să le introducem într-un cod administrativ pentru a atinge câteva obiective cu care ne-am confruntat toţi cei care am lucrat în administraţia locală de-a lungul anilor. În primul rând ne-a interesat să clarificăm statutul primarului. Şi s-a făcut un pas important, pentru a stabili exact care sunt responsabilităţile primarului şi responsabilităţile funcționarilor”, a spus Dragnea. El a spus că era inadmisibil ca primarul să răspundă în solidar în situaţia în care se constatau nereguli în cazul unui document care anterior era semnat de mai mulţi funcţionari. „Era inadmisibil să continuăm cu situaţia în care după nu ştiu câte semnături care se puneau pe documente de către funcţionari, înainte să semneze primarul, să fie tras la răspundere primarul dacă ulterior cineva descoperea o neregulă în acele documente. Asta în condiţiile în care primarul nu este obligat să fie şi inginer, şi jurist, şi arhitect, şi specialist în urbanism şi aşa mai departe”, a explicat vicepremierul Liviu Dragnea. El a adăugat că primarii iau decizia de oportunitate, iar responsabilitatea trebuie să fie a funcționarilor.

Pe de altă parte, el a mai precizat că în momentul de faţă se lucrează la o analiză cu privire la salarizarea personalului din administrația publică locală. Liviu Dragnea a declarat că performanţa în acest domeniu de activitate se poate obţine în situaţia în care şi salariile sunt atractive pentru angajaţi. „Toată lumea ştie că nu putem aştepta performanţă din sistemul administraţiei publice în general, şi local în special, cu salarii foarte mici”, a precizat Dragnea. În acelaşi timp, el a afirmat că Executivul va avea propuneri pentru modificarea legislaţiei din domeniul urbanismului, pentru a uşura munca primarilor, dar şi pentru a introduce disciplina în construcţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea a anunţat la Suceava că Executivul intenționează să modifice salarizarea personalului din administrație.
 Vizualizări articol: 1909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea a anunţat la Suceava că Executivul intenționează să modifice salarizarea personalului din administrație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei