Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Alo! Caut o victimă...”

Zeci de suceveni, victime prin telefon ale unor escroci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestui an, zeci de suceveni au fost înşelaţi printr-un simplu telefon, cea mai folosită metodă fiind cea a rudei care a provocat un accident rutier şi are nevoie urgentă de bani.

Şi totuşi, trage un semnal de alarmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, metoda „accidentul” este doar una dintre modurile în care au fost înşelaţi sucevenii.

„Nu doar <păcăleala>prin sms sau metoda <accidentului>fac parte din înșelăciuni, dar şi schimbul valutei la <negru>, achiziţionarea unor locuinţe prin diverşi intermediari, vânzarea de maşini de cusut pentru sume exorbitante, achiziţionarea de produse prin intermediul internetului, încasarea unor sume de bani prin afişarea unor calităţi oficiale sau lucrative (infractorii se prezintă ca reprezentanți ai unor instituții, încasatori E.ON, ingineri metrologi, etc.), comercializarea unor aşa-zise <chilipiruri> sunt tot atâtea cazuri ce  pot lăsa cetățenii cu buzunarele goale”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

27 de înșelăciuni, în primele patru luni ale lui 2014

Pentru prevenirea acestui gen de fapte, reprezentanții IPJ Suceava au anunţat demararea unei campanii la nivel județean, campanie intitulată „Alo! Caut o victimă...”.

„În primele patru luni ale acestui an, la nivelul judeţului au fost sesizate 27 de înșelăciuni prin metoda <şmen>, <accident>, <premiu>, înșelăciuni prin vânzare pe site-uri electronice, verificare apometre, etc.”, explică subcomisarul Ionuţ Epureanu, arătând că şapte înşelăciuni au fost prin metoda „accidentului”, şapte prin metoda „şmen”, trei prin metoda „premiu”, două prin metoda „cititului apometrelor”, două prin site-urile de comercializare produse, şase, alte înșelăciuni (descântece, etc.).

“Prejudiciul creat victimelor a fost de circa 90.000 de lei. Numai prin metoda <accidentului>victimele au fost înșelate cu peste 65.000 de lei. Prin metoda <şmen>victimele au fost înşelate cu aproximativ 12.000 de lei”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

 

În ce va consta campania poliției

Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene a anunţat că beneficiarii campaniei vor fi locuitorii judeţului Suceava, din zonele rurale şi urbane, turiștii, dar şi studenții şi elevii care se  află la studii în unitățile de învățământ sucevene.

“Vor fi vizate în special persoane care prezintă un grad de risc ridicat al victimizării (persoane vârstnice, familii ale căror rude lucrează în străinătate şi obișnuiesc să efectueze în mod regulat operațiuni de schimb valutar, turişti, persoane care trăiesc în case izolate, etc)”, a declarat subcomisarul Epureanu, preconizând că în urma activităților de campanie vor fi peste 2.000 de persoane cu care poliţiştii vor intra în contact pentru a prezenta obiectivele şi recomandările cu caracter preventiv.

În cadrul campaniei au fost realizate 5.000 de scrisori informative cu recomandări preventive care vor fi postate în cutiile poştale, dar şi 1.000 de afişe care vor fi lipite în locaţiile unităţilor bancare şi de transfer de  bani şi în alte locuri care să asigure vizibilitate.

Primele scrisori cu recomandări preventive au fost împărţite joi, în zona centrală a municipiului Suceava, dar şi în cartierul Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de suceveni, victime prin telefon ale unor escroci.
 Vizualizări articol: 3013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de suceveni, victime prin telefon ale unor escroci5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei