Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumire

Liberalii cu state vechi în PNL Suceava se împotrivesc fuziunii cu PDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii cu state vechi în Organizația Județeană Suceava a PNL se opun categoric fuziunii acestei formaţiuni politice cu PDL. Nemulțumirile seniorilor din PNL Suceava au fost exprimate prin vocea fostului vicepreședinte al Organizației Judeţene şi fost subprefect al judeţului, Florin Boeru. Acesta a lansat „o chemare a vechilor” liberali pentru stoparea fuziunii cu PDL, dar şi pentru schimbarea conducerii organizației judeţene şi a celor locale acolo nu au fost obținute rezultatele propuse la alegerile europarlamentare. Florin Boeru a arătat că a discutat cu vechii liberali din PNL, împreună cu care la începutul anilor '90 a fondat acest partid în judeţul Suceava, aceştia fiind alături de el în demersul de a opri dispariţia PNL.

„Mă bucură şi declarația președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a spus că atât timp cât va trăi dânsul, va milita pentru neschimbarea denumirii partidului, care are o istorie de peste 139 de ani”, a spus fostul vicepreşedinte al PNL Suceava. El a atras atenția că majoritatea celor din PDL Suceava au mai fost membri PNL, subliniind că „cine a trădat o dată o va face din nou”.

Florin Boeru a mai spus că îşi aduce aminte de perioada '90 – '94, când era un militant al unificării mișcărilor liberale, acţiune finalizată prin unificarea formațiunilor politice care aveau în denumite PNL. În acest context el a precizat că şi acum PNL trebuie să rămână o forţă pe eșichierul politic românesc, „şi să apelăm din nou la motto-ul Brătienilor, <prin noi înşine>”, astfel încât liberalii să găsească cel mai bun candidat pentru funcţia de preşedinte al României şi care să aibă şanse reale de a câştiga.

„Ceea ce se întâmplă acum la nivelul conducerii centrale a PNL pot să o denumesc prostituție politică, ținând cont de declarațiile anterioare ale liderilor, care acum au început să se înţeleagă, şi vorbesc de Crin Antonescu, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Boeru. El a apreciat că în situația în care la PNL Suceava va fi numită o nouă conducere, „însă nu dintre cei care sunt acum”, atunci organizația județeană a acestui partid va avea un cuvânt greu de spus la viitorul congres naţional al PNL. Florin Boeru consideră că majoritatea liberalilor suceveni vor fi de acord cu el şi îi vor susţine apelulcu privire la anularea fuziunii cu PDL.

Florin Boeru a intrat în PNL în anul 1990, fiind primul preşedinte al tinerilor liberali din judeţul Suceava. El a mai deţinut şi funcţia de vicepreședinte al PNL Suceava, iar în perioada 1990 – 1992 a fost membru în Delegaţia Permanentă a PNL la nivel naţional. Florin Boeru a mai fost şi subprefect al Sucevei, fiind primul liberal care a ocupat această funcţie din judeţul Suceava, precum şi consilier judeţean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii cu state vechi în PNL Suceava se împotrivesc fuziunii cu PDL.
 Vizualizări articol: 3857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Liberalii cu state vechi în PNL Suceava se împotrivesc fuziunii cu PDL5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sall trimis de
(31 mai 2014, 12:13:10
Sfatul meu este ca PNL sa se trezeasca si sa faca fuziune cu PDL,deoarece Catalin Nechifor nu face mai nimic ceea ce a facut Gheorghe Flutur pentru Suceava,acesta este copil mic,sau de tata,liberalilor fiti mai liberi,nu fiti PSD-isti mincinosi de ale lui Poanta,cand au castigat alegerile au pacalit o gramada de suceveni sa voteze cu Catalin Nechifor care da fonduri doar la primarii "PNL",ca sa-i cumpere sa treaca inapoi la PSD,cum este cazul mai multor primari din suceava,daca ma intelegeti lucrul acest,cum este al celui din Crucea,sau al altor localitati.
1.1  RE: Sall trimis de
( 1 iun 2014, 14:29:23
Gheorghe Flutur îl întreabă pe Cătălin Nechifor dacă va mai constitui regiunea Bucovina!

,,Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îl întreabă public pe preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dacă se va mai constitui regiunea Bucovina, aşa cum a promis premierul Victor Ponta la Suceava. Într-un comunicat al domnului Flutur se arată: „Întreb acest lucru pentru că după ședința de la Mamaia s-a vorbit despre încă două regiuni, pe lîngă cele opt, și anume Dobrogea și Sibiul. Or fi uitat de Bucovina? Ce ne poate spune Cătălin Nechifor în acest sens și care a fost poziţia lui?”. În comunicat se arată că: „În ceea ce mă privește, repet, nu voi renunța nici un moment să mă bat pentru Bucovina și îmi voi folosi întreaga energie pentru înființarea Regiunii Bucovina”. Senatorul Flutur a adăugat că atunci „cînd ai 70 % în Parlament depinde doar de USL ce va face cu județul Suceava și cu Bucovina”. Recent, Cătălin Nechifor l-a criticat pe Gheorghe Flutur că nu a făcut nimic concret pentru proiectul „Suceava, capitală de regiune”, cu toate că l-a însărcinat să facă lobby pentru judeţul nostru în Parlament şi în judeţele Neamţ şi Botoşani”.
2.   Vai ce duri "este voi bei independetilor" trimis de
(31 mai 2014, 21:46:14
Liberalii fac cacutza pe ei cand tre sa ia atitudine chiar si atunci cand tot neamu lor e dat afara din sistem , de la jumulit banu si nah perd banu si "enfluenta".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei