Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinema City sau Village Cinema?

Suceava ar putea avea cinematograf modern din această toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lunga aşteptare a sucevenilor care vor să vadă noile apariţii cinematografice în condiţii moderne, într-o sală de cinema cu sunet şi video de calitate, s-ar putea sfârşi anul acesta.

Lipsa unui cinematograf modern în municipiul reşedinţă de judeţ, în condiţiile în care  la Iaşi şi la Botoşani există deja de ceva vreme, a ajuns subiect de discuţie şi în Consiliul Local Suceava, unii consilieri solicitând chiar luarea unei poziţii mai ferme a municipalităţii vizavi de promisiunea făcută de Iulius Mall Suceava încă din 2008, de a deschide un cinematograf multiplex.

Mai exact, aceştia au spus că municipalitatea a venit în sprijinul centrului comercial, popularizându-l prin organizarea unor evenimente majore, precum Zilele Sucevei şi Revelionul, în parcarea mall-ului, ceea ce ar îndreptăţi-o să aibă şi ceva pretenţii.

„Trebuie să facem demersuri ca acest investitor să deschidă şi la Suceava un cinematograf modern, ţinând cont că toate evenimentele care atrag un public numeros le facem acolo”, a spus Lucian Harşovschi.

„Dacă s-ar rezolva şi problema cinematografului, sucevenii nu ar mai fi nevoiţi să meargă în alte judeţe să vadă un film. Poate aşa le-ar rămâne mai mulţi bani să plătească taxe, impozite sau cheltuieli de întreţinere”, a spus Harşovschi, care a mărturisit că şi el a mers la Botoşani la film.

Primarul Ion Lungu a intervenit în discuţie, spunând că problema e ca şi rezolvată: „Şi pe mine mă preocupă acest subiect, am şi avut o discuţie în acest sens cu Iulian Dascălu (n.r. - proprietarul reţelei Iulius Mall), în luna aprilie, când şi-a luat angajamentul ca în această toamnă să dea în folosinţă cinematografele multiplex care au fost prevăzute la Suceava încă de la construirea mall-ului. Spaţiile sunt, mai trebuie puse în funcţiune”.

 

Inaugurarea unui cinema modern la Suceava, amânată încă din 2008

În februarie 2008, Iulius Mall Suceava anunţa inaugurarea, în toamna aceluiaşi an, a zece săli de cinema moderne, pe sistem multiplex, de către Cinema City, unul din cei mai mari operatori de profil din Europa.

Totul a rămas însă la nivel de intenţie, încât Suceava, din oraş cu trei cinematografe, a ajuns să nu mai aibă nici unul.

În 2011, Iulian Dascălu, proprietarul reţelei de centre comerciale Iulius Mall, a anunţat că se află în negocieri cu Village Cinema pentru deschiderea cinematografului la Suceava, în cursul anului 2012. 

Încă o dată, contractul nu a mai ajuns să fie semnat, Suceava fiind în prezent singurul centru comercial din reţeaua Iulius Mall în care clienţii care vin la cumpărături ori să îşi petreacă timpul liber nu au cum merge şi la un film.

Reprezentanţii Iulius Mall Suceava, contactaţi în cursul zilei de ieri, nu au confirmat dar nici nu au infirmat informaţia privind inaugurarea sălilor de cinema în acest an.

Problema cinematografului a fost discutată în Consiliul Local la votarea unui proiect de asociere cu Iulius Mall Suceava, în vederea organizării Zilelor Sucevei, manifestare pentru care Primăria Suceava a alocat un buget de 50.000 lei, iar Iulius Mall Suceava alţi 50.000 lei.

 

Un alt cinema, în locul fostului Cinematograf Modern

Dacă nici anul acesta nu se va materializa un contract între Iulius Mall şi unul dintre marii operatori de cinematografie, există şanse ca anul viitor Primăria Suceava să deschidă un cinematograf modern în cadrul Centrului Cultural Bucovina, care se construiește în locul fostului Cinematograf Modern.

Tot la şedinţa de CL de joi, primarul Ion Lungu a adăugat că în urma disucţiilor cu conducerea firmei Civica, lucrările de realizare a Centrului Cultural Bucovina au fost reluate şi că are convingerea că pe 20 octombrie clădirea va fi finalizată, la stadiul fizic, urmând ca anul viitor să-i fie asigurate dotările necesare, inclusiv o sală modernă de cinema 3D.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava ar putea avea cinematograf modern din această toamnă.
 Vizualizări articol: 5887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Suceava ar putea avea cinematograf modern din această toamnă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minte de primata! trimis de
(31 mai 2014, 13:54:09
Bai, treziti-va! Sucevenii nu l-au ales pe Dasalu sa le faca cinematograf, ci pe voi! Eu zic sa mutati si primaria la Mall ca oricum rand pe rand le duceti pe toate acolo!
2.   Comentariu trimis de
(31 mai 2014, 17:41:01
1 an ca sa se redeschida cinematograful modern?
Traiti in epoca de piatra?
3.   Iulius Mall ne-a dat suficient timp trimis de
( 1 iun 2014, 02:30:40
EI ne-au dat, daca numarati 6 aproape 7 ani pentru a deschide un Cinema Modern in Centru sau oriunde, se vede clar ca ziua ca nu am reusit, am facut alte lucruri, unele mai importante decat altele, acum mi se pare corect ca daca politicienii nu au putut deschide un cinema, poate sa o faca Iulius Mall, nu am problema cu asta acum, sincer, sa ne vedem de ale noastre, numai sa SE TINA DE CUVAT!
4.   Vraja marii trimis de
( 1 iun 2014, 07:55:36
Dar drumuri fara gropi si un oras curat si civilizat, cind o sa avem belciugatule?
5.   Promisiuni oculte trimis de
( 1 iun 2014, 13:51:36
Din articol se simte clar ceva aranjamente politice de "spaga" argumentele justificative sunt "praf in ochi"
Este clar ca orice oras trebuie sa le ofere localnicilor o sala de cinema moderna, iar faptul ca sala existenta in centru n-a putut fi modernizata in 25 de ani se explica prin incompetenta si rusine din partea celor care trebuiau sa-o gestioneze asa cum era normal.
6.   Comentariu trimis de
( 1 iun 2014, 23:03:55
Mergem la catedrala si la oscar wild lungule! Ce sens sa mai investesti in cinematograf cand ai investit deja in oscar si in catedrale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei