Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opţiuni

Liceele din judeţ şi-au făcut reclamă la Târgul ofertelor educaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

16 licee din judeţul Suceava şi-au promovat oferta educaţională, pentru anul şcolar care debutează în toamnă, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Târgului ofertelor educaţionale, manifestare ce a avut loc vineri, la Iulius Mall.

Evenimentul s-a adresat cu precădere elevilor de clasa a VIII-a, aceştia având astfel posibilitatea să studieze cu mare atenţie ofertele tuturor liceelor, să cunoască specificul fiecăruia şi să ia contact direct cu elevii care învaţă în aceste unităţi, în vederea unei alegeri optime la terminarea cursurilor gimnaziale.

Liceele şi-au făcut “reclamă” prin standuri special amenajate, dotate cu video proiectoare şi laptopuri pe care au rulat imagini de prezentare, cu machete, postere, astfel că elevii şi-au putut forma o idee despre cum va fi atunci când vor intra pe poarta liceului.

La standuri au fost prezenţi şi liceenii care au optat pentru respectivele unităţi de învăţământ şi care au consiliat şi au sfătuit potenţialii viitori colegi.

Totodată, cartea de vizită a multor licee de la târg a fost reprezentată de rezultatele elevilor, în cadrul standurilor fiind expuse diplome, trofee şi premii adjudecate de şcolari de-a lungul timpului. Mai mult de atât, aproape fără excepţie, liceenii au îmbrăcat tricouri personalizate, inscripţionate cu numele unităţii pe care o reprezintă sau cu mesaje de promovare a unităţii.

Potrivit psih. Florin Bagiu, director al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), “pentru cei nehotărâţi, acest târg este o oportunitate pentru a se decide unde vor să studieze din toamnă. Totodată, la standul CJRAE se vor desfăşura testări psihologice şi ateliere de lucru”.

Un alt punct de atracţie al târgului au fost momentele artistice special pregătite de câţiva liceeni suceveni.

 

La vânătoare de elevi

Prietenoşi, amabili, liceenii au oferit informaţii tuturor viitorilor boboci de liceu, prezentându-le acestora informaţii despre profesori, disciplinele studiate şi cele opţionale, condiţiile de studiu, activităţile extraşcolare, punctele forte ale unităţii sau dotările de care dispun laboratoarele.

Matei Marcu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, iar la târg a încercat să convingă cât mai mulţi participanţi să vină la acest liceu.

“La <Ştefan> colectivul de elevi este unit, se face carte, se organizează multe concursuri, iar profesorii organizează multe excursii. Le recomand din toată inima elevilor să vină la <Ştefan>”, a spus tânărul.

De cealaltă parte, pe lângă oferta de şcolarizare, Colegiul „Petru Rareş” Suceava mizează pe activităţile extraşcolare şi extracurriculare, proiectele internaţionale derulate şi numeroasele participări la concursurile naţionale şi internaţionale.

“La <Petru Rareş> se face carte într-un mod relaxant. Vii la şcoală pentru că te simţi bine. Profesorii sunt deschişi oricând la propunerile noastre şi ne sprijină iniţiativele”, a declarat Rareş Şandru, elev al colegiului menţionat.

Totodată, directorii colegiilor tehnice au încercat să promoveze învăţământul profesional ale cărui avantaje le-au expus la târg.

„Relansarea învăţământului profesional e foarte bine-venită. Elevii care frecventează aceste clase dobândesc o calificare şi se pot integra în câmpul muncii. E cea mai bună şansă oferită copiilor pentru a avea competenţe, o calificare şi cunoştinţe practice”, a declarat prof. Domnica Josan, director al Colegiului Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava.

Aceasta a mai menţionat că, începând din toamnă, la liceu va funcţiona o clasă cu specializarea de hair stylist.

„Vrem să oferim o şansă şi fetelor din zona noastră, dat fiind faptul că aveam specializări adresate mai mult băieţilor. Deja clasa de hair stylist este completă, chiar numărul candidaţilor e mai mare decât numărul de locuri disponibile”, a mai adăugat Domnica Josan.

 

Elevii au apreciat târgul

Chiar dacă mulţi dintre elevi ştiau deja unde vor să fie admişi, aceştia au adunat pliante, au vorbit cu reprezentanţii liceelor şi şi-au cântărit şansele de a intra la unitățile de învăţământ pe care le vizează.

„Încă nu m-am hotărât la ce liceu vreau să merg, de aceea am venit aici, să mă informez mai bine. E un târg foarte bun, pot descoperi ceea ce-mi place mie, mă ajută să iau o decizie pentru viitorul meu”, a mărturisit Silviu, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Fundu Moldovei.

De cealaltă parte, Cătălin, elev tot la şcoala din Fundu Moldovei, s-a arătat interesat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

„Am luat pliante, mă voi uita pe ele şi mă voi hotărî dacă îmi voi schimba părerea”, a spus elevul.

„Este binevenit târgul, vedem care sunt opţiunile şi ne informăm mai bine. Eu totuşi înclin spre Colegiul <Mihai Eminescu> sau <Petru Rareş>”, a spus Gabriela, elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Anul acesta, aproape 8.000 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine în perioada 23-25 iunie examenul de evaluare naţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceele din judeţ şi-au făcut reclamă la Târgul ofertelor educaţionale.
 Vizualizări articol: 2480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Liceele din judeţ şi-au făcut reclamă la Târgul ofertelor educaţionale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei