Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Întâlnire informală

Câţiva studenţi ai Universităţii din Suceava au stat la taifas cu rectorul instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Departe de birourile protocolare şi de sălile de şedinţe sobre ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), joi seară, timp de două ore, câţiva studenţi ai instituţiei s-au întâlnit la taifas cu rectorul USV – prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Acţiunea, demarată în premieră la USV, s-a desfăşurat pe terasa cafenelei Book Cafe, din campusul universităţii.

Deşi nu mulţi au fost studenţii care au răspuns provocării de a sta la o cafea cu un partener de dialog ceva mai neobişnuit, taifasul s-a desfăşurat într-o atmosferă cordială, familiară, ba chiar condimentată cu umor, tinerii discutând de la egal la egal cu cel care se află la cârma instituţiei de învăţământ superior.

Studenţii au făcut schimb de idei cu rectorul, au purtat discuţii agreabile pe teme variate, ba chiar adesea surprinzătoare până şi pentru şeful USV, şi l-au provocat pe acesta să dezvăluie aspecte diverse legate de munca sa, de anii de studenţie, de funcţia pe care o deţine, de pasiuni şi planuri de viitor.

 

Valentin Popa: „Nu voi intra în politică”

Studenţii au profitat de întâlnirea informală cu cel care ocupă fotoliul de rector, prin urmare curiozităţile lor au atins o plajă largă de domenii.

Într-o primă parte a taifasului, la iniţiativa studenţilor, rectorul a vorbit despre perioada studenţiei lui, „cea mai frumoasă perioadă a vieţii”, aşa cum el însuşi a etichetat-o, despre balurile bobocilor din acele vremuri, despre năzuinţele sale de atunci, despre primul loc de muncă şi parcursul său în carieră.

„Nu cred că aş schimba nimic din trecutul meu, aş avea aceleaşi opţiuni. Cât despre ţintele mele, acestea nu au fost mari. Consider că totul a venit treptat”, le-a mărturisit Valentin Popa.

Nu au fost ocolite nici întrebările legate de activitatea universităţii, de cercetarea din universitate, promovarea instituţiei, infrastructură sau despre Casa de Cultură a Studenţilor, instituţie ce vizează să devină o structură dinamică, cu implicații pozitive pentru viaţa culturală şi socială a judeţului Suceava.

Rectorul USV a menţionat că aceasta este prima şi singura casă de cultură a studenţilor aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale şi, totodată, este pentru prima dată când se pune în aplicare un nou model de funcţionare a unei case de cultură a studenţilor, prin coordonarea acesteia de către o universitate.

Întrebat dacă este afiliat politic sau dacă ia în considerare să se alăture vreunui partid politic, Popa a negat orice intenţie cu privire la acest aspect.

Fără răspuns însă a rămas întrebarea studenţilor referitoare la o posibilă nouă candidatură pentru funcţia de rector.

 

Student: „Avem de câştigat din discuţii de acest fel”

Mare parte dintre studenţii care au dorit să-l cunoască mai bine pe şeful USV îl ştiau pe acesta din postura de profesor de la cursurile pe care le ţine în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Deşi studiază de patru ani în cadrul universităţii, Cosmin mărturiseşte că nu a avut până în prezent prilejul de a discuta cu rectorul USV, altfel decât în afara audienţelor.

„Am avut cursuri cu el şi am o percepţie bună despre el ca profesor. E un om carismatic, deschis şi determinat şi îşi exprimă destul de bine ideile”, a spus Cosmin.

De cealaltă parte, Sandu, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a evidenţiat că a venit cu mult curaj, ba mai mult, a pregătit şi o întrebare pentru rector.

„Eu am vrut să-l întreb dacă este fericit şi mi-a răspuns că da. Bănuiam că e o persoană deschisă, dar acum mi-a confirmat că e cât se poate de normal”, a arătat studentul.

Referitor la faptul că studenţii nu au atins teme ceva mai spinoase sau nu au avut cereri imperative, studentul a declarat: „Cred că cei prezenţi au înţeles care e ideea unui taifas şi nu au venit să pună întrebări de taxe, cămine sau burse. Pentru asta suntem reprezentaţi în Senat sau Consiliul de Administraţie”.

Alin Bezuscu este student în anul IV la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, tânărul apreciind că astfel de întâlniri ar trebui să se repete, dar ar trebui mai bine promovate.

„Important e să se repete astfel de acţiuni, iar studenţii să îndrăznească să vină.

Mulţi nu au curaj pentru că rectorul are o imagine puternică în universitate, de care mulţi studenţi sunt intimidaţi. Avem de câştigat din discuţii de acest fel. Când vorbeşti cu o persoană care a reuşit în viaţă, deja în interiorul tău se stârnesc anumite idealuri”, a mărturisit studentul.

La rândul său, Valentin Popa a mărturisit că a fost surprins de multe dintre întrebările adresate de studenţi.

„Nu mi-am propus nici un fel de temă, nici nu mă aşteptam să iasă într-un anumit fel, dat fiind faptul că e prima întâlnire de acest gen”, a spun acesta.

Acţiunea „La taifas cu rectorul USV” se circumscrie Festivalului „Zile şi nopţi studenţeşti”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câţiva studenţi ai Universităţii din Suceava au stat la taifas cu rectorul instituţiei.
 Vizualizări articol: 3055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Câţiva studenţi ai Universităţii din Suceava au stat la taifas cu rectorul instituţiei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei