Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Antonescu adună o căpiță de înjurături și redevine personaj principal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hulit sau admirat, înjurat de toate cele sau mângâiat pe creștet, Crin Antonescu a reușit o mișcare, de șah aș zice, care-l readuce în prim-plan. Războiul, pentru mulți un truc trădând de fapt o înțelegere, s-a purtat exclusiv între Băsescu și Ponta, între Ponta și Băsescu, Crin Antonescu fiind citat doar la și alții. Cu toate astea, și Băsescu și Ponta au tras de partidul lui liberal ca de un câine mort, disputându-și parcă un cadavru. Un cadavru de preț. Din debaraua politică, Antonescu a ieșit însă când nimeni nu se mai aștepta, fluturând în mână un steag sau un măturoi. Oricum, privirile presei și opiniei publice s-au întors brusc în această direcție. A înviat Lazăr din morți? Sau liberalul, care în fiecare zi face ceva care pare de cele mai multe ori dacă nu o tâmpenie o năstrușnicie (demisionează, defilează cu demisia în mână de parcă a fost reales, lasă să se întrevadă că va candida din nou la șefia PNL și apoi o taie scurt că nu va candida)  se autoînmormântează definitiv? E oricum cea mai spectaculoasă mișcare politică din ultima vreme. Pe partea stângă, Victor Ponta nu se mai ostenește să spună că PSD a câștigat alegerile dimpreună cu partidele sau partidulețele lui Oprea și Constantin, vorbind exclusiv de victoria PSD. Atât și nimic în plus. Să-l fi îmbrâncit el pe Antonescu să înghită hapul unei alianțe cu partidul în care se află Macovei și Flutur, prin tot mai presanta încercare de rupere a PNL în jurul lui Tăriceanu, ultima căpiță de coceni a politicii românești, veștejit instantaneu după ce reușise să-și conserve o anumită aură? Pentru a-l bloca - și l-a blocat! – Crin Antonescu a recurs la această mișcare vicleană și, poate, pe termen lung, necesară? Oricum, liderul liberal demisionar sau nedimisionar (el se comportă oricum de parcă ar avea toate prerogativele de șef liberal în buzunar) a reușit să dejoace un plan și să adune cel mai consistent morman de înjurături. Băsescu, pus în ștreang de portretul Elenei lui desenat pe toate afișele, într-o îmbrățișare electorală, a luat cea mai dură scatoalcă din cariera lui politică. Dacă punea pe afișul PMP portretul lui Costel din Pocreaca și zicea, io, marele Traian, pe ăsta îl susțin și tot lua mai mult decât a luat cu guraliva Udrea pe care electoratul român n-o va ierta curând. Înghesuit astfel, Băsescu a pierdut războiul cu Ponta, dacă a fost război pe bune, și trebuie, ca un călugăr învins de ispite, să se reculeagă în chilie. În felul lui. Cu o arestare, cu o manevră diabolică, așa cum știe. Deocamdată dă cu telefonul de pereți la Cotroceni și-i înjură de mamă pe toți cei care au ghinionul să se nimerească prin preajmă. Alianța lui Antonescu și Blaga văd că n-a făcut încă tâmpenia de a se asocia cu Udrea (deocamdată se așează alături în Parlament, peneliști și pedeliști, aproximându-și mirosurile). Dar cine știe dacă n-o va face până diseară!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu adună o căpiță de înjurături și redevine personaj principal.
 Vizualizări articol: 3091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Antonescu adună o căpiță de înjurături și redevine personaj principal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei